GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-02-2023 16:20

SASKİ’den depremzedelere ücretsiz abonelik

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), kente yerleşecek depremzedelerden su abobelik işlemlerinden ücret alınmayacağını duyurdu.

SASKİ’den depremzedelere ücretsiz abonelik

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 bölgeden şu ana kadar 430 bin depremzede çeşitli illere tahliye edildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu da (EPDK) depremlerden etkilenen vatandaşların, afet bölgesinde ikamet edip etmemesine bakılmaksızın elektrik ve doğalgaz için yeni abonelik yaptırırken OHAL süresi boyunca güvence bedeli ödemeyeceği kararı aldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü de (SASKİ) Samsun'a yerleşen depremzedelerden su abobelik işlemlerinden ücret alınmayacağını  resmi internet sitesinden duyurdu. 16 Şubat Perşembe günü başlayan uygulamadan bugüne kadar 69 afetzede yararlandı. Afetzedelerin ücret ödememeleri için kuruma ‘Afetzede Beyan Belgesi’ veya ‘Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi’ ile müracaat etmeleri gerekiyor. AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgeler, e-Devlet sistemi üzerinden alınabiliyor.