GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-11-2022 15:07

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Yıldız Samsun'da toprağa verildi

K.Irak'taki Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız, memleketi Samsun'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Yıldız Samsun'da toprağa verildi

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının 4 gün önce düzenlediği saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız'ın cenazesi dün Amasya Merzifon Havalimanı'nda karşılanmasının ardından memleketi Samsun'un Vezirköprü ilçesine getirildi.

Bugün ise şehidin naaşı önce Vezirköprü'nün Oymaağaç Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasından sonra da mahalle meydanına cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin babası Ali Yıldız, annesi Zübeyde Yıldız, kardeşleri Havva Yıldız, Yasin Yıldız ile Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, milletvekilleri, kent protokolü, şehidin yakınları, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende  gözyaşları adeta sel olup aktı.

Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı aile kabristanlığında toprağa verildi.