GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-09-2022 13:32   Güncelleme : 30-09-2022 13:50

Sıcakların ardından Samsun'a yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Ülke genelinde lodosla birlikte sıcak hava dalgasının hafta sonu da etkili olması beklenirken pazar gününden itibaren yağışlı havanın ülkeye giriş yapacağı tahmin ediliyor. Samsun'da 4 gün yağmurlu geçecek.

Sıcakların ardından Samsun'a yağmur geliyor

Ülke genelinde lodosun da etkisiyle sıcak bir hava etkisini gösteriyor. Uzmanlar lodoslu havanın hafta sonunda itibaren ülkeyi terk edeceğini ve arkasından yağışlı bir havanın ülke genelinde etkisini sürdürmesini beklediklerini açıkladılar. 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinde yağış beklenmiyor. Karadeniz, İç Ege ve Göller Yöresinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Ülke genelinde hafta sonu hava sıcaklığının mevsim normallerinde geçmesi bekleniyor. Cumartesi günü ülke genelinde yağış beklenmezken pazar günü Avrupa'dan gelen yağışlı hava Edirne ve Kırklareli üzerinden yurda giriş yapacak.

SICAK HAVA YERİNİ YAĞMURLU HAVAYA BIRAKACAK
Pazar gününden itibaren Avupa'dan gelen yağışlı hava pazartesi günü başta Marmara Bölgesi olmak üzere birçok ilde etkili olacak.

SAMSUN'DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
Samsun'da bugün hava durumu az bulutlu ve açık geçmesi beklenirken hava sıcaklığının da 1-3 derece artması bekleniyor. Cumartesi günü Samsun'da hava az bulutlu, sıcaklık  25 derece, Pazar günü gök gürültülü ve sağanak yağışlı sıcaklık 29 derece, Pazartesi ve Salı günü gök gürültülü ve sağanak yağışlı sıcaklık 20 derece, Çarşamba günü sağanak yağışlı sıcaklık ise 19 derece olacak.