KARADENİZ
Giriş Tarihi : 21-12-2022 01:26   Güncelleme : 21-12-2022 04:10

Sinop açıklarında kuru yük gemisinde yangın: 1 kayıp 16 yaralı

Sinop açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenle BEATA adlı kuru yük gemisinde yangın çıktı. Kamara bölümümde çıkan ve kısa sürede büyüyen yangında 16 mürettebat yaralı olarak kurtarıldı. Kayıp gemi kaptanının arandığı bildirildi.

Sinop açıklarında kuru yük gemisinde yangın: 1 kayıp 16 yaralı

Sinop'un 5 mil açığında Panama Bayraklı 130 metre uzunluğundaki BEATA adlı kuru yük gemisinin kamara bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama sonrasında yangın çıktı. Romanya'nın Köstence Limanı'ndan Trabzon limanına seyir halinde olduğu belirtilen gemideki yangın kısa sürede büyüdü. Yangının Türk Radyo tarafından, AAKK Merkezine iletilmesiyle birlikte Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na bağlı helikopter, Sinop 72'nci Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ile Sinop Liman Başkanlığı koordinesinde balıkçı tekneleri gemiye yönlendirildi.

Gemideki yangında 13'ü Mısır, 1'i Gürcistan, 1'i Ukrayna, 1'i  Arnavutluk  uyruklu olmak üzere 16 mürettebat tahliye edildi. Gemi kaptanı ise bulunamadı. Kayıp kaptanın bulunması için denizde arama çalışması başlatılırken, gemideki yangının ise devam ettiği bildirildi.

Bu arada Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, yanan gemiden kurtarılan ve limana getirilen 16 yaralı denizcinin ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını, 4'ünün yoğun bakım ünitesinde olduğunu, 6'sının servise alındığını, 3'ünün Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne diğer 3'ünün de Ankara'ya sevk edildiğini söyledi.

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
Bu arada Denizcilik  Genel Müdürlüğü tarafından gemi yangını ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapıldı. Açıklamada, "Sinop'un 5 mil açığında seyreden Panama bayraklı Köstence’den Trabzon’a seyreden BEATA isimli gemide  yangın çıktığı bilgisinin Türk Radyo tarafından, AAKK Merkezimize iletilmesi üzerine, Sahil Güvenlik botu olay yerine yönlendirilmiştir. Kurtarma çalışmalarına katılan Sürsan-21 balıkçı teknesi tarafından 13 kazazede, Kazım Kobya balıkçı gemisi tarafından 3 kazazede olmak üzere toplam 16 kazazede tahliye edilmiş olup henüz ulaşılamayan bir kazazede için arama çalışmaları devam etmektedir. Kazazedelerden yaralı olanlar Sinop Merkez iskelesinde hazır bekletilen ambulanslar ile hastaneye sevk edilmiş olup Sahil Güvenlik birimi yaşam mahali yanan geminin yanındadır" ifadelerine yer verildi.