GENEL
Giriş Tarihi : 16-05-2023 15:50

Şırnak'tan acı haber: 3 asker şehit

Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde yürütülen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada 3 asker ile bir korucu şehit oldu.

Şırnak'tan acı haber: 3 asker şehit

İçişleri Bakanlığı tarafından  konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde, Şırnak-Merkez Bestler Dereler bölgesinde J-SİHA, Atak Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğinde, 15 Mayıs 2023 tarihinde JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularının katılımıyla icra edilen nokta operasyonunda, 1 PKK/KCK bölücü terör örgütü mensubu silahıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Devam eden operasyon kapsamında 16 Mayıs 2023 günü icra edilen arazi araması esnasında mağarada sıkıştırılan bir grup terörist ile sıcak temas sağlanmıştır. Çıkan silahlı çatışma sonucunda; 2 terörist daha silahıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir.Operasyonda toplam 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir.Operasyonda, 3 Jandarma personelimiz şehit olmuştur" denildi. 

ACI HABER AİLELERİNE ULAŞTI
şehit olan  Tokat Turhal Çayıraltı köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Bayram Doğan,  İstanbul Bayrampaşa nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Özcan İlhan ile Mersin Tarsus Ulaş köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez'in şehadet haberleri ailelerine ulaştırıldı.

Bu arada çatışmada ağır yaralanan Şırnak Uludere nüfusuna kayıtlı Cevher Özgün de kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit düştü.