GENEL
Giriş Tarihi : 26-12-2023 11:36

Tarım ve Orman Bakanlığı'na 158 uzman yardımcısı alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı 158 uzman yardımcısı alacak. Alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na 158 uzman yardımcısı alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 158 uzman yardımcısı alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yarışma Sınavı için başvuru süreci, 8-29 Ocak tarihleri arasında yapılabilecek.Yazılı aşaması test usulünde, 23 Mart 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

BAŞVURU TARİHLERİ

Yarışma Sınavı için başvuru süreci, 8 Ocak Pazartesi günü saat 09’da başlayacak, 29 Ocak Pazartesi günü saat 17’de sona erecek.Başvurular, “Kariyer Kapısı Platformu” üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuracak adayların 2022 ve 2023 yıllarında yapılan KPSS ilgili puan türlerinden asgari 70 puan almış olması gerekiyor.

Son başvuru tarihi itibarı ile son beş yıl içinde İngilizce, Rusça veya Çince dillerinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) / Elektronik Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (e-YDS) en az (D) düzeyinde puan almış olmak veya dil yeterliliği bakımından bunlara denkliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak.

En az dört yıllık eğitim veren fakültelerin, “Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı Nitelik Tablosu”nda belirtilen öğrenim dalından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

Adayların ayrıca 35 yaşını doldurmamış olması da şartlar arasında yer aldı.

BAŞARI PUANI KAÇ?

Sözlü sınavın değerlendirmesi 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 (yetmiş) puan almak gerekir.

Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve ilanda yer alan hususlara uygun olarak yapılmasından ve istenilen belgelerin başvuru aşamasında sisteme yüklenmesinden aday sorumludur. Bu hususlara
riayet etmeyen aday, herhangi bir hak talebinde bulunamayacaktır.

Başvurular elektronik ortamda alınacağından posta yoluyla veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.