KARADENİZ
Giriş Tarihi : 09-05-2023 13:31

Taviloğlu: Fındıkta yapısal sorunlar acilen çözülmeli

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İFMİB) Başkanı Muzaffer Taviloğlu, Dünya fındık üretim ve ihracatının yüzde 70’ini gerçekleştiren Türkiye’nin önder konumunu sürdürebilmesi için, bazı yapısal sorunların acilen çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Taviloğlu: Fındıkta yapısal sorunlar acilen çözülmeli

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İFMİB)  Başkanı Muzaffer Taviloğlu, yaptığı açıklamada;  “Yaşlanan ve verimi düşen fındık bahçelerinin gençleştirilmesi, zirai hastalıklarla mücadele, arazi bölünmelerinin önlenmesi, mikotoksinler ve Avrupa Yeşil Mutabakat stratejisi gibi pek çok alanda çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır.” dedi. 

İFMİB başkanı Taviloğlu; fındıkta geleneksel pazarlar haricinde yeni pazarlar bulmanın ve ülkeye giren dövizin artması için katma değerli ürünler üreterek, ihracat yapmanın büyük önem taşıdığına dikkat çekti. 

Türkiye’nin, dünyanın en fazla fındık üreten ülkesi olma özelliğini korumak için kazanımlarını koruması gerektiğinin altını çizen Taviloğlu, bunun yolunun fındıkta üretim maliyetlerini düşürmek ve makineli tarıma geçmek olduğunu da sözlerine ekledi.