GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-11-2022 15:44

TBV Başkanı Timur Erk: En iyi ilaç spor

Sağlıksız beslenme nedeniyle Türkiye'de obezitenin çok fazla arttığına dikkat çeken Türk Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk, Samsun'da öğrenciler ile bir araya geldi. Hastalıklardan korunmak için hazır gıdalardan uzak durulması, hareketli yaşam ve bol su tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Erk, "Bir şey olduğunda hemen ilaca sarılmayın. Vücudumuz için en iyi ilaç spor" dedi.

TBV Başkanı Timur Erk: En iyi ilaç spor

Sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türk Böbrek Vakfı ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmza töreni Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aksakal arasında gerçekleşti. Protokol kapsamında öğrencilere böbrek sağlığının korunması ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak. Anaokulu idarecilerine ve Milli Eğitime bağlı öğretmenlere eğitim verilerek farkındalık oluşturulacak. 

İmza töreni sonrasında ilk eğitim Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde öğrencilere verildi. Programa Türk Böbrek Vakfı Projeler Koordinatörü Ayşe Onat tarafından Böbrek Sağlığı ve Beslenme ile ilgili sunum yapıldı. Tuz ve şeker kullanımıyla sağlıklı beslenmeye dikkati çekmek amacıyla vakıf olarak bugüne kadar 36  il de öğretmen ve öğrencilere yönelik eğitimler düzenlediklerini ifade eden TBV Başkanı Timur Erk, bu eğitimlerin 37'incisini de Samsun'da yaptıklarını söyledi. 

Sağlıksız beslenme nedeniyle Türkiye'de obezitenin çok fazla artmaya başladığına dikkati çeken Erk, öğrencilere hastalıklardan korunmak için hazır gıdalardan uzak durulması, hareketli yaşam ve bol su tüketilmesi tavsiyesinde bulunarak ,"Bir şey olduğunda hemen ilaca sarılmayın. İlaç içeceğiniz zaman mutlaka doktora danışın. Bizim için en iyi ilaç spor. Doğru boy kilo oranında olmaya gayret edin, hareketli bir yaşam tarzı benimseyin" diye konuştu.