GENEL
Giriş Tarihi : 18-11-2022 14:03

Vücut kitle indeksiniz kaç?

Vücut kitle indeksiniz kaç?

İnsan hayatı boyunca beslenme ve sağlık konularında dikkatli olmak zorundadır. Sadece yaş ilerledikçe değil, gençken de yeme içme alışkanlıklarını düzene sokmak gerekmektedir. Erken yaşlarda spor ve diyet uygulandığı zaman ilerleyen dönemlerde de vücut yapısında fit görünüme sahip olursunuz. Bunun yanı sıra hastalıklara karşı dirençli durursunuz. Elbette hayatımıza bunu uygulamak, adapte etmek bir hayli zor. Genetik faktörler ve hastalıklarında getirmiş olduğu obezite hastalığı ise daha farklı ele alınmalıdır. Obezite hastalarının neredeyse tamamında farklı tipte önemli rahatsızlıklar meydana gelmektedir. Bu yüzden kilo boy oranı olarak geçen vücut kitle indeksinizi kontrol altında tutmalısınız. BMI ( vücut kitle indeksi ) nasıl hesaplanmaktadır?

Hesaplama için bazı araçlar mevcut ancak bu oran orantının nasıl olduğu hakkında bilgi vereceğiz. Kimler obezite sınıfına girer? Kilolu olduğunuzu düşünüyor musunuz? Tablo olarak eklediğimiz bmi değerlerini sorgulayıp öğrenebilirsiniz. BMI ölçümleme yani obezite hesaplama da bu kapsam içerisindedir.

Tablo içerisinde bulunan değerler bmi değerinizin karşılığını göstermektedir. Örnekleyerek anlatmak gerekirse, 180 cm olan bir kişinin 100 kilo olduğunu varsayalım. 1.80 metre (180 cm ) boyunda 100 kilogram ağırlığında birinin 100/1.80*1.80=BMI sonucu ortaya çıkmaktadır. 

Obezite grubunda olanlar veya değeri 30 üzeri olanlar izmir mide küçültme ameliyatı yaptırmayı düşünebilir. Bu ameliyat sayesinde kilo verimi gerçekleşmektedir. Diğer ismi ile “tüp mide ameliyatı” geçmektedir. Obezite sınıfında olan hastaların ameliyattan sonra beslenmelerine dikkat etmesi şarttır. Zayıflama ile birlikte varsa şeker, tansiyon gibi hastalıklar da normale dönebilmektedir. Hayatınızı daha rahat yaşamak, sosyal aktivitelerinizi daha aktif gerçekleştirmek istiyorsanız fazla kilolarınızdan kurtulmalısınız. Başarısız diyet ve spor denemeleri sizleri umutsuzluğa itmesin. Sabır ve inanarak özveri göstererek kilolardan kurtulabilirsiniz. Önce sağlığınız için önce kendiniz için bir şeyler yaparak obeziteden normal sağlıklı kilo sınıfına geçebilirsiniz. Sağlıkla kalın..