Bafra Belediye Başkanlığı'na AK Parti'li Hamit Kılıç seçildi

Bafra Belediye Başkanlığı'nı kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Hamit Kılıç kazandı.

GÜNDEM - 01-04-2024 00:44

Bafra Belediye Başkanlığı'na AK Parti'li Hamit Kılıç seçildi

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Samsun'un Bafra ilçesinde 395 sandıkta oy kullanıldı. Kayıtlı 112 bin 641 seçmenden sandığa gidenler, 14'ü siyasi parti, biri bağımsız 15 aday arasından tercihini yaptı.

Oyların tasnif edilmesinin ardından kesin olmayan sonuçlara göre, seçimi önde tamamlayan Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Hamit Kılıç Bafra Belediye Başkanı seçildi.  Kılıç, kullanılan geçerli oyların yüzde 38.84'ünü aldı.

İŞTE OY DAĞILIMI: 


Bafra Belediye Başkan adayı Hamit Kılıç kimdir?

1967 yılında Bafra’da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Bafra’da tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. 1990 yılında kurduğu özel bir şirket ile iş hayatına başlayan Hamit KILIÇ, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası’nda üç dönem Meclis Üyeliği, Başkan Yardımcılığı, iki dönem Bafra Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği yaptı. İmam Hatip Okulları Platformu Bafra Temsilciliği, Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu.  2014 yılı yerel seçimlerinde AK Parti’den Bafra Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. Meclis 1. Başkan Vekilliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu. 13 Mayıs 2018 tarihinde Belediye Meclisi’nce Bafra Belediye Başkanlığı'na seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de Ak Parti'den aday gösterilerek Bafra halkının teveccühü ile yeniden Belediye Başkanı olarak seçildi. Kılıç, Evli ve üç çocuk babasıdır.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'da engelli çocukların annelerine etkinlik

Samsun'da engelli çocukların annelerine etkinlik

08-05-2024 - GÜNDEM

Samsun ve Kuzey Makedonya sanayicileri birlikte ortak çalışacak

Samsun ve Kuzey Makedonya sanayicileri birlikte ortak çalışacak

08-05-2024 - GÜNDEM