Bartın'da maden faciası: 28 ölü, 11 yaralı

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamada 28 işçi öldü, 11 işçi yaralandı.

EKONOMİ - 14-10-2022 23:17

Bartın'da maden faciası: 28 ölü, 11 yaralı

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotunda meydana gelen patlamada 28 işçi hayatını kaybetti,  11 işçi de yaralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ""Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor"" dedi.

Çalışmalara ilişkin bilgileri çeşitli zaman dilimlerinde paylaşacaklarını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlardan farklı bilgilere itibar etmemelerini istedi. Soylu, arama kurtarma yapan ekiplerin güzel ve umutlu haberler vermesini temenni ederek, "Bütün duamız, niyazımız odur. Tekrar geçmiş olsun. Başımız sağ olsun" dedi.

PATLAMA SIRASINDA 110 İŞÇİ MESAİDEYDİ

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "Hakikaten çok üzüntü duyduğumuz ve söyleyeceklerimizi de paylaşmaktan büyük üzüntü duyduğumuz tabloyla karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz orada çalışıyordu. Bunların bir kısmı kendisi, patlamadan hemen sonra üst kotta olanlar çıktılar. Bir kısmı kurtarıldılar" ifadelerini kullandı. 

BAKAN DÖNMEZ: GRİZU PATLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamanın nedenine ilişkin, "İlk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde" ifadelerini kullandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise, Amasra'daki maden kazasında psikososyal destek ekiplerinin derhal bölgeye intikal ettiğini belirterek, "Psikososyal destek ekiplerimiz derhal bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Sorumlu Bakanlıklardan biri olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Amasra'daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ 

Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Şuayip Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Yasin Bulut, Sabih Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Gündoğan Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Hacet.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bakan açıkladı: Asgari ücrete zam yok, emekli maaşlarında enflasyon oranında atış olacak

Bakan açıkladı: Asgari ücrete zam yok, emekli maaşlarında enflasyon oranında atış olacak

17-04-2024 - EKONOMİ

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

16-04-2024 - EKONOMİ