Ekrem İmamoğlu Samsun'da konuştu: Bize gülmeyi unutturdular

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Samsun Millet Buluşması'nda yaptığı konuşmada, "Bize gülmeyi unutturdular. Biz milleti yeniden güldüreceğiz. Sandıklar açıldığında demokrasi bayramı başlayacak" dedi.

SİYASET - 12-05-2023 15:18

Ekrem İmamoğlu Samsun'da konuştu: Bize gülmeyi unutturdular

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdcaroğlu ile birlikte geldiği Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen millet buluşmasında seçmenlere seslendi.

İşte İmamoğlu'nun yaptığı konuşmadan satır başları

Samsun gençlik demek, 19 Mayıs demek, Mustafa Kemal Atatürk demek. Kurtuluş ve kuruluşa atılan adım demek. Mustafa Kemal Atatürk adım attığında 38 yaşında gencecik bir subaydı. Anadolu’nun kaderini sırtlamıştı. En çok milletine, özellikle gençlere güveniyordu.

Bize gülmeyi unutturdular. Biz milleti yeniden güldüreceğiz. Sandıklar açıldığında demokrasi bayramı başlayacak. Bu demokrasi bayramının mimarı gençler olacak. Bu ülkede büyük işler yapmak isteyen herkes gençlere güvenmek, onlara adil fırsatlar yaratmak lazım.

Köşeye sıkıştıklarında düşman yaratma derdindeler. Gençler, 14 Mayıs günü kendilerine gülmeyi, eğlenmeyi unutturan bu iktidarı tıpış tıpış evine yollayacak. Sandıklar açıldığında demokrasi bayramı başlayacak. Bu bayramın mimarı siz olacaksınız gençler.

7 düvel 14 Mayıs’ı bekliyormuş. Yapma ya. Dünyanın başka derdi yok sizinle uğraşacak.

Ekonomiyi batırdılar, işsizliği enflasyonu patlattılar. Depremde o canım insanlarımıza beyefendi talimat vermedi diye 48 saat depremzedelere yardım edilmedi. Ama bunlar giderse devlet bitermiş. Hadi oradan, hadi oradan!

Devleti çökerttiniz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençlerini mülakat adı altında ezdirdiniz. Torpilli yakınlarınızı en güzel makamlara getirdiniz. Sözde dernekleriniz, vakıflarınız milletin vergilerini geçim kaynağı yaptı. Memleketimizi milyonlarca mülteciyle bunlar doldurdu.

Enflasyonu yüzde 100’ün üzerine, bu beceriksiz adamlar çıkarmadı mı? Millet geçim derdinde ama bunlara sorsan onlar giderse ülke bitecek. Siz gidince memleket güzelleşecek, huzur gelecek, bereket gelecek, bolluk gelecek.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yerel seçimlerde yarışacak adayların listeleri kesinleşti

Yerel seçimlerde yarışacak adayların listeleri kesinleşti

03-03-2024 - SİYASET

Partilerin oy pusulasındaki yeri belli oldu

Partilerin oy pusulasındaki yeri belli oldu

27-01-2024 - SİYASET