Fatsa'ya hayvan barınağı kurulacak

Ordu'nun Fatsa Belediyesi'nde yeni kurulan Veteriner İşleri Müdürlüğü geçici hayvan barınağı konusunda alan arama çalışması başlattı.

KARADENİZ - 18-01-2023 00:26

Fatsa'ya hayvan barınağı kurulacak

Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, barınak şartlarını sağlayacak uygun arazi çalışmaları yaptıklarını belirtek, “Şu anki ilk işimiz barınak şartlarını sağlayacak uygun arazi bulmak. İlk olarak baktığımızı iki arazi barınak şartlarını karşılamamıştı. Yeni bulunan arazimizde yapılan incelemeler şuan için olumlu. Resmi kuruluşlarında onay vermesiyle, inşallah hızlı bir şekilde projemizi gerçekleştireceğiz” dedi.

“CAN DOSTLARIMIZA YEŞİLİ BOL  BİR YAŞAM ALANI VERMEK İSTİYORUZ”
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli birimleriyle hareket ederek geçici hayvan barınağını hızlı bir şekilde yapmak istediklerini söyleyen Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, ”İlgili kanun ve yönetmelikler gereği belediyemizin görevleri arasında yer alan ve son yıllarda ihtiyaç haline gelen hayvan barınağının yapılması için çalışmalara başladık. Geçici bakımevi projesi;  karantina bölümü, hasta bakım bölümü, yavrulu anne bölümü, hayvan müşahede bölümü, hayvanların yiyeceklerinin hazırlandığı mutfak bölümü, muayene odası, ameliyat odası, işçi odası, duş, depo, veteriner hekim odası, idare odası ve yeşil alanlardan oluşacaktır. Bir barınak havasından ziyade can dostlarımıza yeşili bol bir yaşam alanı vermek istiyoruz” diye konuştu.

KISIRLAŞTIRMA SÜRECİ ÇOK ÖNEMLİ.
Kısırlaştırma sürecinin önemli olduğunu kaydeden Ebru Biçim, “Geçici hayvan barınağında ilk yıl imkanlarımız dahilinde haftada 50-70 arası köpek kısırlaştırmayı düşünüyoruz. Şuan ki sıkıntımız sürekli olarak üst bölgelerden hayvan atılması, birimimiz sahada bulunan küpesiz hayvanları toplayarak, kısırlaştırılması için Ordu barınağına götürüyor. Kısırlaştırılan hayvan diğer ilçelerden olsa bile bizim tarafımızdan götürüldüğü için Fatsa Belediyesi adına küpeleniyor ve bize sıkıntı yaratıyor. Kısırlaştırma süreci çok önemli. Diğer belediyelerle birlikte bu süreci yönetebilirsek sayıyı kontrol atına alıp, vatandaşımızın rahatsızlığını ortadan kaldırabiliriz” İfadelerini kullandı.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Güzel oldu

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Güzel oldu

23-02-2024 - KARADENİZ

Yusufeli'nde 2 yaka birleşti

Yusufeli'nde 2 yaka birleşti

23-02-2024 - KARADENİZ