Hüseyin Eroğlu'ndan şampiyonluk açıklaması: Samsun'a armağan olsun

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, ligin bitimine 6 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi matematiksel olarak garantilemenin sevinci içinde olduklarını söyledi ve "Bugün artık bir Süper Lig takımıyız. Kupa Samsun kentine armağan olsun" açıklamasında bulundu.

SPOR - 13-04-2023 01:02

Hüseyin Eroğlu'ndan şampiyonluk açıklaması: Samsun'a armağan olsun

Spor Toto 1. Lig'de Eyüpspor'un sahasında Gençlerbirliği'ne yenilmesiyle ligin tamamlanmasına 5 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Samsunspor'da büyük bir sevinç yaşanıyor. Gecenin ilerleyen saatlerine rağmen taraftarlar şampiyonluk kutlamalarını sürdürürken, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu'ndan da ilk açıklama geldi.

Yazılı açıklamasında Samsunspor'u 7. sıradan alıp söz verdikleri gibi 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e taşımanın mutluluğu ve gururu içinde olduğunu dile getiren Eroğlu, "Verdiğimiz sözün üzerinden 176 gün geçti ve bugün artık bir Süper Lig takımıyız. Öncelikli olarak bu kupa, Samsun kentine armağan olsun. Bir takımın başarısı kentin ve tartışmasız taraftar gücünün yanı sıra başkan ve yönetimin ekibe verdiği güvenle doğru orantılıdır. Biz her baktığımızda arkamızda ve yanımızda Sayın Başkanımız Yüksel Yıldırım ve yöneticilerimizi gördük. Kendilerine çok teşekkür ederim. Günün en az 15 saati çalışan teknik kadrodaki arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim. Onlar olmasa gerçekten başaramazdık. Çok çalıştık, 20 maçlık yenilmezlik serisi ile ligi domine ettik. Puan kaybedeceğimizin beklendiği her maçı 4-5 golle kazandık. Pendikspor, Eyüpspor, Sakaryaspor gibi şampiyonluk yolundaki rakiplerimizi evlerinde yendik. Zaman geldi penaltıları atamadık, çok sayıda kart cezalısı ve sakat oyuncumuz oldu ama hiçbir bahanenin arkasına sığınmadık. Bizi bu noktaya taşıyan çok önemli iki değerimiz vardı, biri sistem, ikincisi takım olmak" dedi.

Bazı karşılaşmalarda eksikliklere rağmen  sistem ve takım oyunu ile sonuca gittiklerini, her maçın her dakikasında sisteme sahip çıkan oyuncularına teşekkür eden Eroğlu, "Taraftarımız, en zor zamanda bile yanımızda yer aldı. Göreve geldiğimizde bir-iki maç iyi sonuçlar alamadık ancak zor günleri onların desteği ile aştık. Süper Lig, Samsunspor taraftarı ile daha renkli olacak. Onlara çok teşekkür ederim. Çocuklarımıza anlatacağımız güzel bir hikayeyi hep birlikte yazdık" ifadelerini kullandı.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsmail Uyanık TFF Başkanlığına aday adaylığını açıkladı

İsmail Uyanık TFF Başkanlığına aday adaylığını açıkladı

22-04-2024 - SPOR

Markus  Gisdol: Peformanstan memnunum ama skordan değil

Markus Gisdol: Peformanstan memnunum ama skordan değil

20-04-2024 - SPOR