KPSS sonuçları açıklandı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları, ÖSYM tarafından yapılan duyuruyla birlikte açıklandı.

EĞİTİM - 21-10-2022 17:04

KPSS sonuçları açıklandı

Ertelenen KPSS sınavlarının tamamlanmasıyla birlikte, yeniden yapılan KPSS sınavının sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru sonrasında, KPSS lisans, ÖABT ve alan bilgisi sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr/ adresi üzerinden sorgulanabiliyor. 

KPSS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?
Adaylar, KPSS sonuçlarını T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak; ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden öğrenebilir.

Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM, KPSS SONUÇLARINDA BİR SORUNUN DÜZELTİLDİĞİNİ DUYURDU
ÖSYM tarafından yapılan açıklama sonrasında KPSS sonuçları duyuruldu. Yapılan açıklamada KPSS ÖABT sınavında yer alan bir sorunun doğru cevabının değiştirildiği bildirildi.

ÖSYM açıklaması şu şekilde;

"18 Eylül 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) ile 24-25 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleşen 2022-KPSS (Alan Bilgisi) ve 02 Ekim 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup 02 Ekim 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Beden Eğitimi Testi Temel Soru Kitapçığındaki 46 numaralı sorunun “A” olarak verilen doğru cevabın “B” olarak düzeltilmesine karar verilerek değerlendirme süreci tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 21 Ekim 2022 tarihinde saat 12.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KPSS ÖABT SONUÇLARI AÇIKLANDI
KPSS sınav sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla birlikte, 2 Ekim tarihinde yapılan KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavının da sonuçları bugün belli oldu.

KPSS ALAN BİLGİSİ SONUÇLARI AÇIKLANDI
24-25 Eylül tarihlerinde yapılan KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. ve 2. gün sınavlarının da sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
9 Ekim tarihinde uygulanan KPSS ön lisans sınavı sonuçları 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından 18 Eylül'de gerçekleştirilen KPSS lisans sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, KPSS tercih işlemleri gündeme geldi. ÖSYM tarafından KPSS tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Buna göre; KPSS tercih kılavuzunun Aralık ayında yayımlanması ve tercihlerin bu ayda başlaması bekleniyor.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercih işlemleri, yayımlanacak olan tercih kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır.

Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvurularında tarih belli oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvurularında tarih belli oldu

12-03-2024 - EĞİTİM

Yeni müfredata kademeli geçiş: Tarih belli oldu

Yeni müfredata kademeli geçiş: Tarih belli oldu

05-03-2024 - EĞİTİM