Lider Samsunspor Gençlerbirliği'ni 1-0'la geçti

Samsunspor Ankara deplasmanında karşılaştığı Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek 54 puana ulaştı ve Süper Lig'e bir adım daha yaklaştı.

SPOR - 18-03-2023 20:48

Lider Samsunspor Gençlerbirliği'ni 1-0'la geçti

Spor Toto 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Samsunspor Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında Samsunspor topa hakim taraftı ancak Gençlerbirliği yaptığı ilk atakta penaltı vuruşu kazandı. Atışı kullanan Souleymane Doukara ise topu yan direğe nişanladı. Bu dakikadan sonra da Gençlerbirliği Samsunspor kalesinde gol aradı, ancak yakalanan fırsatları değerlendiremedi. 39. dakikada ise Samsunspor geliştirdiği ikinci atağında serbest vuruş kazandı. Douglas Tanque yaklaşık 30 metreden topu ağlarla buluşturdu ve Kırmızı-Beyazlılar soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

İkincı yarıya 3 değişiklik yaparak başlayan Samsunspor rakip kale önünde sık sık tehlike yarattı. Ancak  Kırmızı-Beyazlılar 2. golü bulamadı ve 90 dakika sonundqa sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Samsunspor aldığı  galibiyet ile 26. hafta sonunda puanını 54'e, yenilmezlik serisini 16'ya, galibiyet serisini de 4'e çıkardı.

Samsunspor gelecek hafta Cuma günü saat 20.00'de Altınordu'yu konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR:
İLK YARI

15. dakikada Yasin Güreler'in ceza alanı içinde gelişine vurduğu top Soner Aydoğdu'nun koluna çarptı. Hakemin verdiği penaltı vuruşunu Souleymane Doukara kullandı, top yan direkten döndü.

16. dakikada Douglas Tanque'nin vuruşu üstten dışarı çıktı.

22. dakikada Mohammed Rhasalla'nın ceza alanı dışında göğsü ile düzeltip çektiği sert şut az farkla üstten autu buldu.

26. dakikada Gençlerbirliği atağında Mohammed Rhasalla'nın altı pasa çıkardığı topu Yunus Emre Çift kornere çelerek mutlak bir golü önledi.

35. dakikada Mohammed Rhasalla'nın ceza alanı dışındaki falsolu şutunu kaleci uzanarak kornere çeldi.

39.dakikada Samsunspor'un kazandığı serbest vuruşu Douglas Tanque kullandı. Bu futbolcunun 30 metreden çok sert vurduğu top kalecinin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 0-1

42. dakikada Erkan Eyibil'in ceza alanı çarpraz pozisyondan çektiği sert şut üstten dışarı çıktı ve Samsunspor devreyi 1-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI:

50. dakikada Celil Yüksel'in ceza alanı içinde yerden sert şutu kaleciden döndü.

53. dakikada Celil Yüksel sağdan ceza alanına girdi, topu penaltı noktasına çıkardı, Douglas Tanque gollük pozisyonda topu inanılmaz şekilde üstten dışarı attı.

55. dakikada Osman Çelik'in vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

61. dakikada Alim Öztürk'ün ceza sahası dışından yerden vuruşu yandan autu buldu.

62. dakikada Ivan Ikic'in ceza yayı üzerindeki sert şutunu kaleci çeldi.

71. dakikada Cihan Kahraman'ın ceza  sahası dışındaki falsolu vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

80. dakikada Yasin Güreler'in uzaktan sert şutundaki topu kaleci yatarak bloke etti.

88. dakikada Uğur Akdemir golü attı ama orta hakem, VAR uyarısıyla pozisyon öncesi Hayrullah Erkip'in Osman Çelik'e faul yapıldığı gerekçesiyle golü iptal etti

Samsunspor sahadan 1-0 galip ayrıldı.

STAD: Eryaman

HAKEMLER: Mert Güzenge, Deniz Caner Özaral, Şenol Bektaş

GENÇLERBİRLİĞİ:    Nurullah Aslan, Yasin Güreler, Alperen Babacan, Uğur Akdemir, Thomas Fontaine, Ivan Ikic(Dk.68 Jaime Ayovi), Erkan Eyibil(Dk.68 Buğra Çağıran), Mete Demir(Dk.78 Enes Keskin), Abdullah Durak)Dk.79 Hayrullah Erkip), Mohammed Rhasalla(Dk.68 Gabriel Torje), Souleymane Doukara  

SAMSUNSPOR: Jakub Szumski, Soner Gönül, Yunus Emre Çift, Alim Öztürk, Osman Çelik, Ali Ülgen(Dk.46 Kadeem Harris), Youssef Ait Bennasser, Soner Aydoğdu(Dk.46 Cihan Kahraman), Ali Kaan Güneren(Dk.46 Celil Yüksel), Gaetan Laura(Dk.60 Moryke Fofana), Douglas Tanque(Dk.81 Ahmet Sagat)  

GOLLER: Dk.39 Douglas Tanque (Samsun)

SARI KARTLAR: Soner Aydoğdu (Samsun), Enes Keskin, Ivan Ikic, Erkan Eyibil (Gençlerbirliği)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsunspor Çorum FK'ya yarım düzine gol attı: 6-1

Samsunspor Çorum FK'ya yarım düzine gol attı: 6-1

26-03-2024 - SPOR

Samsunspor'dan 'Olaylı maç' açıklaması: Endişe duymaktayız

Samsunspor'dan 'Olaylı maç' açıklaması: Endişe duymaktayız

18-03-2024 - SPOR