Lider Samsunspor Tuzlaspor'u 1-0'la geçti

Spor Toto 1. Lig lideri Samsunspor, sahasında konuk ettiği Tuzlaspor'u 1-0'lık skor ile mağlup ederek puanını 66'ya çıkarttı ve Süper Lig yolunda bir engeli daha aşmış oldu.

SPOR - 11-04-2023 22:32

Lider Samsunspor Tuzlaspor'u 1-0'la geçti

Spor Toto 1. Lig'de geçen hafta Göztepe'ye 1-0 mağlup olarak hem yenilmezlik hem de galibiyet serisi sonlanan Samsunspor sahasında Tuzlaspor'u konuk etti.

Samsunspor rakibi karşısında taraftarların desteğiyle hızlı başladı ve golü de 2.dakikada Moryke Fofana'nın penaltı noktasına göndermejk istediği topu Philip Awuku'nun kendi kalesine atmasIyla 1-0 öne geçti. Bu golden sonrada rakip kale önünde gol kovalayan Samsunspor sonuç alamadı ve devreyi 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda ise kontrollü bir futbol ortaya koyan Samsunspor 90 dakika sonunda sahadan 1-0'lık skor ile  galip ayrıldı.

SÜPER LİG 90 DAKİKA UZAKLIKTA
Samsunspor Tuzlaspor galibiyetiyle ligde son 5 haftaya girilirken puanını 66'ya çıkardı. Bu hafta ligde BAY geçecek olan Kırmızı-Beyazlılar, 23 Nisan Pazar günü sahasında konuk edeceği Keçiörengücü karşılaşmasını kazanması halinde Süper Lig'e çıkmayı 4 maç kala matematiksel olarak garantileyecek. 

OYNAYACAĞI 2 MAÇ KALDI
Samsunspor Keçiörengücü karşılaşması sonrasında deplasmanda Denizlispor ile oynayacak. ligden çekilen Yeni Malatyaspor maçında 3 puanını otomatik olarak hanesine yazdıracak, Bodrumspor'u sahasında konuk edecek, ardından yine ligden çekilen  Adanaspor karşılaşmasında 3 puanı hanesine yazdırarak ligi tamamlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR:
İLK YARI:

2. dakikada Moryke Fofana sağdan ceza alanına girdi, penaltı noktasına çevirdiği topu Philip Awuku kornere atmak isterken kendi ağlarına gönderdi: 1-0.

6. dakikada Tuzlasporlu oyunculardan seken topla ceza alanına giren Osman Çelik'in sert şutunu kaleci son anda kornere çeldi.

11. dakikada Tuzlasporlu Aaron Leya Iseka'nın uzaktan aşırtma vuruşu üstten dışarı çıktı.

23. dakikada Osman Çelik'in uzaktan sert vurduğu top kalecinin kucağında kaldı.

27. dakikada Mehmet Taş'ın uzaktan sert şutu üstten az farkla dışarı çıktı.

29. dakikada Aaron Leya Iseka'nın sert şutu ağlarda kaldı ama gol VAR'ın uyarısıyla ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

37. dakikada Zeki Yavru'nun kornerden ceza alanına gönderdiği topu Douglas Tanque kafayla filelere gönderdi ama gol Yunus Emre Çift'in rakibine faul yaptığı gerekçesiyle VAR uyarısıyla iptal edildi.

40. dakikada Celil Yüksel'in uzaktan şutu üstten autu buldu. 

44. dakikada Samsunspor'un çarpraz pozisyondan kazandığı serbest vuruşu Zeki Yavru kullandı ama topu kaleci uçarak kornere çeldi.

Samsunspor ilk devreyi 1-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI:

51. dakikada Muhammed Demirci'ın serbest vuruştan ceza alanına gönderdiği topa Aaron Leya Iseka gollük posizyonda dokunamadı.

53. dakikada Celil Yüksel'in ceza alanına gönderdiği topa Douglas Tanque kafayı vurdu, kaleci mükemmel bir refleksle meşin yuvarlağı kornere çeldi.

56. dakikada Yusuf Emre Gültekin'in ceza alanına çarpraz pozisyondan serbest atıştan gönderdiği topu kaleci iki hamlede bloke etti.

72. dakikada Ali Kaan Güneren'in uzaktan sert şutu üstten az farkla dışarı çıktı.

89. dakikada 76. dakikada oyuna giren Bünyamin Yürür,  kulübenin kendisini değiştirmek istemesine uymadı ve sahadan çıkmayarak oyununa devam etti.

90+4'de Rajko Rotman'ın sert şutu kalecide kaldı.

90+9'da Segun James Adeniyi'nin attığı gol öncesinde faul gerekçesiyle VAR uyarısıyla iptal edildi.

Samsunspor sahadan 1-0 galip ayrıldı.

STAD: 19 Mayıs

HAKEMLER: Direnç Tonusluoğlu, Emir Eray Eyisoy, Yusuf Susuz

SAMSUNSPOR: Jakub Szumski, Mücahit Albayrak, Yunus Emre Çift, Alim Öztürk, Zeki Yavru, Kadeem Harris, Yusuf Emre Gültekin(Dk.65 Youssef Ait Bennasser), Celil Yüksel(Dk.86 Soner Aydoğdu), Osman Çelik(Dk.46 Ali Kaan Güneren), Moryke Fofana(Dk.76 Gaetan Laura), Douglas Tanque(Dk.65 Tomane)    

TUZLASPOR: Kurtuluş Yurt, Philip Awuku, Ogün Bayrak, Gökhan Akkan, Mehmet Coşkun, Rajko Rotman, Mehmet Taş(Dk.65 Abdoulaye Yahaya) , Muhammed Demirci(Dk.76 Bünyamin Yürür), Erol Can Akdağ, Aaron Leya Iseka(Dk.76 Segun James Adeniyi), Ozan Papaker(Dk.46 Bilal Başacıkoğlu)   

GOLLER: Dk.2 Philip Awuku (k.k.),(Samsun), 

SARI KARTLAR: Kadeem Harris, Yunus Emre Çift(Samsun), Mehmet Coşkun, Rajko Rotman (Tuzla)

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsmail Uyanık TFF Başkanlığına aday adaylığını açıkladı

İsmail Uyanık TFF Başkanlığına aday adaylığını açıkladı

22-04-2024 - SPOR

Markus  Gisdol: Peformanstan memnunum ama skordan değil

Markus Gisdol: Peformanstan memnunum ama skordan değil

20-04-2024 - SPOR