Liselere sınıf tekrarı geliyor

Medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselere sınıf tekrarının geldiğini duyururken öğrencilere "devamsızlığa af yok, beklenti içinde olmayın" mesajını verdi. Tekin, açık liseye geçişlerin de zorlaşacağını belirtti.

EĞİTİM - 16-08-2023 16:24

Liselere sınıf tekrarı geliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Başkent Öğretmenevi'nde, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, yeni dönemde liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini, devamsızlık affını da kaldıracaklarını söyledi.

Tekin açıklamasında, "Özellikle ortaöğretim kurumlarındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok eleştirdikleri hususlar oldu. Bunlardan bir tanesi, özellikle liselerde sınıf tekrarının olmamasının ortaya çıkardığı sorunlardan bahsedildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi. Dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız. Yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak" dedi. Öğrencilerin devamsızlık durumlarına da değinen Bakan Tekin, "Aynı şekilde devamsızlıkla ilgili ben buradan bir kez daha söyleyeyim, bu konuda önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz. Şimdiden arkadaşlarımızı uyarmış olalım, sonra bir problemle karşılaşmamak adına" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açık öğretime kayıt konusuyla ilgili olarak da, "Özellikle 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerin açık liseye erişim, açık liseye nakil süreçlerini zorlaştırarak merdiven altı, eğitim verdiğini iddia eden yapılarla da mücadele edeceğiz. Kovid-19 salgını döneminde elektronik ortamda yapılan açık lise sınavlarını eski haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MEB erişime açtı! İşte yeni müfredat

MEB erişime açtı! İşte yeni müfredat

26-04-2024 - EĞİTİM

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvurularında tarih belli oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvurularında tarih belli oldu

12-03-2024 - EĞİTİM