Okuma yazma bilmeyenler nasıl oy kullanır?

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek 28. dönem milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde okuma yazma bilmeyen seçmenin nasıl oy kullanacağı açıklandı.

SİYASET - 09-05-2023 14:31

Okuma yazma bilmeyenler nasıl oy kullanır?

YSK (Yüksek Seçim Kurulu), "Okuma yazma bilmiyorum, oy kullanırken akrabam bana yardımcı olabilir mi?" sorusuna resm internet adresi üzerinden yanıt verdi. 

Okuma - yazma bilmeyen seçmenlere oy verme sırasında yardım etmek amacıyla oy verme yerine kendisinden başka kimse giremez ve oy kullanma sırasında yardım edemez. Seçmen kendi oyunu kendi kullanır.

Okuma - yazma bilmeyen seçmen, sorduğu ve istediği takdirde sandık kurulu başkanı, birleşik oy pusulaları üzerinde bulunan işaretlerden hangisinin hangi siyasi parti veya bağımsız adaya ait olduğunu ve tercih ettiği siyasi parti veya bağımsız adaya, diğer bölüme taşırmamak suretiyle "TERCİH" veya "EVET" mührünü basması ve birleşik oy pusulaları ile birlikte muhtarlık - ihtiyar heyeti/meclisi için hazırlanmış olan beyaz kâğıdı veya beyaz kâğıda basılan, teksir edilen, herhangi bir araçla veya elle çoğaltılan oy pusulasını mühür basmadan katlayıp zarfa koyarak ağzını yapıştırması gerektiğini anlatır.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yerel seçimlerde yarışacak adayların listeleri kesinleşti

Yerel seçimlerde yarışacak adayların listeleri kesinleşti

03-03-2024 - SİYASET

Partilerin oy pusulasındaki yeri belli oldu

Partilerin oy pusulasındaki yeri belli oldu

27-01-2024 - SİYASET