Organ bağışı 3 hastaya şifa oldu

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen kişinin ailesi tarafından bağışlanan organlar 3 hastaya şifa oldu. Organlar nakil yapılmak üzere Samsun ve Diyarbakır’a gönderildi.

KARADENİZ - 19-09-2022 11:49

Organ bağışı 3 hastaya şifa oldu

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yatan 79 yaşındaki Ayşe Osmançelebioğlu'nun beyin ölümü gerçekleşti. Hastanın ailesi ile yapılan görüşmeler sonucunda yakınları organ bağışçısı olmayı kabul etti. Süreç ile beraber zamana karşı yarış yapılan değerlendirmelerde karaciğer ve böbreklerin nakli uygun bulundu. 

Samsun Ondokuz Mayıs Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi organ nakil ekibi tarafından hasta hızla operasyonla alınarak başarılı bir şekilde organlar çıkarılarak Samsun ve Diyarbakır'da nakil sırası bekleyen 3 hastaya gönderildi. Organlar ise hastalara başarılı bir şekilde nakledildi. 
 
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nden yapılan açıklamada, “Başta hastanemiz organ ve doku nakil koordinatörlüğü birimi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Ülkemizde hâlâ oldukça düşük seviyede olan organ bağışı son derece önemli ve hayati niteliktedir. Duyarlı davranarak organ bağışı konusunda topluma  örnek olan hasta yakınları; Tan, Mete, Devrim, Mustafa ve Gülsüm Osmançelebioğlu’na teşekkür eder merhumeye Allahtan rahmet dileriz” denildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Güzel oldu

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Güzel oldu

23-02-2024 - KARADENİZ

Yusufeli'nde 2 yaka birleşti

Yusufeli'nde 2 yaka birleşti

23-02-2024 - KARADENİZ