Samsun Canik'te inşa edilen 698 konuttan 79’u hak sahiplerine teslim edildi

Samsun’un Canik İlçesi Yeni Mahalle’de inşa edilen 698 rezerv konuttan 79’u sahibini buldu. Yapılan kura çekiminde dairelerine kavuşan mahalle sakinleri büyük sevinç yaşadı.

GÜNDEM - 17-01-2023 23:36

Samsun Canik'te inşa edilen 698 konuttan 79’u hak sahiplerine teslim edildi

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Canik Belediyesi işbirliğiyle yürütülen kentsel dönüşümde rezerv konut alanlarından Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Emlak Konut güvencesi ile inşa edilen 676’sı konut, 22’si ise ticari alan olmak üzere toplam 698 adet gayrimenkul, sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Bu kapsamda hak sahiplerinden 79’u için kura çekimi yapıldı. Canik Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yapılan kura çekim törenine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Verat Güzgen, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, çok sayıda davetli ile mahalle sakinleri katıldı. 

Kura çekim töreninde vatandaşlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kalan konutların kura çekimlerinin ilerleyen günlerde yapılacağı  söyledi. Başkan Demir, “Samsun kentsel dönüşüme en fazla ihtiyaç duyulan illerden biri. Canik’ten Karasamsun’a kadar şehrimizin dönüşüme tabi tutulması gereken yerler var. Biz Saathane’den Subaşı’nda başladık. Şehri yeniden inşa ediyoruz. Bugün şehrimizde Türkiye’nin en güçlü ve en aktif bakanlığı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile beraber 79 vatandaşımızı evlerine kavuşturduk. İnşallah devamı da gelecek” dedi.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'dan deprem bölgesine 'mobil mutfak'

Samsun'dan deprem bölgesine 'mobil mutfak'

19-04-2024 - GÜNDEM

Samsun'da 'Kahverengi Kokarca' yakalama tuzağı dağıtıldı

Samsun'da 'Kahverengi Kokarca' yakalama tuzağı dağıtıldı

18-04-2024 - GÜNDEM