Samsun OMÜ eski rektörü Prof.Dr. Naci Gürses vefat etti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) eski rektörlerinden Prof. Dr. Naci Gürses, yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak vefat etti. Gürses'in kardeşi olan tıp doktoru ve eski Kırşehir Belediye Başkanı Cahit Gürses de aynı hastalıktan geçen yıl hayatını kaybetmişti.

GÜNDEM - 02-01-2023 16:42

Samsun OMÜ eski rektörü Prof.Dr. Naci Gürses vefat etti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 1992-1996 tarihleri arasında Rektörlük görevi yapan, 1977 yılında Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi kurucularından olan Prof. Dr. Naci Gürses, yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayarak İstanbul'da hayatını kaybetti.

Tıp camiasında büyük üzüntüye neden olan Prof Dr. Naci Gürses'in vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı yayımlayan OMÜ rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Üniversitemizde 1992-1996 tarihleri arasında Rektörlük görevini gerçekleştirmiş olan Prof. Dr. Naci Gürses, Üniversitemizde görev yaptığı dönemdeki çalışma arkadaşlarıyla birlikte büyük emekleri bulunan Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Kurucularından olan, değerli bilim insanı Prof. Dr. Naci Gürses’e Allah’tan rahmet; ailesine, bilim camiasına ve OMÜ ailesine başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

2 çocuk babası Prof. Dr. Naci Gürses’in cenazesi 3 Ocak günü İstanbul Ümraniye'de kılınacak cenaze namazının ardından Ümraniye Yenidoğan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

KARDEŞİ DE VEFAT ETMİŞTİ
Bu arada 80 yaşında vefat eden Prof. Dr. Naci Gürses'in kardeşi olan tıp doktoru ve eski Kırşehir Belediye Başkanı Cahit Gürses de geçen yıl Şubat ayında aynı hastalıktan yaşamını yitirmişti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Başkan Şenol Kul, mesaiye vatandaşları dinleyerek başlıyor

Başkan Şenol Kul, mesaiye vatandaşları dinleyerek başlıyor

25-04-2024 - GÜNDEM

Samsun'da muhasebeciler iş yükünü azaltılması için eylem yaptı

Samsun'da muhasebeciler iş yükünü azaltılması için eylem yaptı

24-04-2024 - GÜNDEM