Samsun Vezirköprü'ye yapılacak Karma OSB projesi onaylandı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yapımı planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. 1500 dönüm üzerinde faaliyet gösterecek proje inşaatına bu yıl içerisinde başlanacak.

GÜNDEM - 02-01-2023 13:56

Samsun Vezirköprü'ye yapılacak Karma OSB projesi onaylandı

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Avdan ve Örencik Mahalleleri arasındaki 1500 dönümlük alana yapılması planlanan Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun’un kara, hava, deniz ve demir yolu gibi dört ulaşım ağının bir arada bulunduğu konumu, gelişmiş altyapısı ve bereketli topraklarıyla Karadeniz Bölgesi'nin en gelişmiş kenti olduğuna ve sahip olduğu avantaj ve sunduğu imkanlarla bölgenin sanayi ve tarım alanında üretim, ticaret ve cazibe merkezi konumunda olduğunu döyledi.

Kuruluşu tamamlanan Vezirköprü Karma OSB ile birlikte Samsun'da 8’i sanayi ve 1’i de Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ) olmak üzere 9 Organize Sanayi Bölgesine sahip olduğunu  dile getiren Vali Dağlı, Vezirköprü’nün tarihten gelen mirasıyla önemli bir el sanatları, kültür, tarım, ormancılık ve turizm merkezi olduğunu ancak yıllardır eksikliği hissedilen OSB’nin yokluğu nedeniyle sanayi gelişiminin sınırlı kaldığını ifade etti. Vali Dağlı, “Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi ve Samsun TSO iş birliğinde kurduğumuz ve ilk Müteşebbis Heyeti Toplantısı’nı 26 Aralık 2022 Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz Vezirköprü Karma OSB bu noktada önemli bir misyon üstlenecek, ilçenin artık bir sanayi kenti olarak da tanınmasını sağlayacaktır. 150 ha alanda faaliyet gösterecek Karma OSB ile ilçenin ağaç endüstrisi ve kenevir üretimindeki tecrübesinin daha ileri noktaya taşınmasının ve özellikle keneviri işleyecek yeni yatırımların ilçeye gelmesinin önü açılacaktır. Yatırımcıların 5. bölgeye sunulan teşvik oran ve sürelerinden faydalanma avantajına sahip olacağı Vezirköprü Karma OSB’de kenevir ve ormancılığın yanı sıra hazır giyim ve gıda imalatı da önemli potansiyel Vezirköprü Karma OSB’nin ilçemiz ve ilimiz için hayırlı olması temennisinde bulunan Sayın Valimiz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi talimatları doğrultusunda Samsun’a yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.” diye konuştu.

İl ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen  projenin kentin sanayi potansiyelini artıracağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, de “Organize Sanayi Bölgelerimiz, Samsun için çok önemli. OSB konusunda valiliğimiz ile birlikte çalışıyoruz.  Vezirköprü Karma OSB'nin de yıl içerisinde inşaat çalışmalarına başlanacak. Vezirköprü’ye hayırlı olsun” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'da 'Kahverengi Kokarca' yakalama tuzağı dağıtıldı

Samsun'da 'Kahverengi Kokarca' yakalama tuzağı dağıtıldı

18-04-2024 - GÜNDEM

Samsun'da bayramda elektrik tüketimi yüzde 7 oranında arttı

Samsun'da bayramda elektrik tüketimi yüzde 7 oranında arttı

18-04-2024 - GÜNDEM