Samsun'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Samsun'da da törenlerle büyük coşkuyla kutlandı.

GÜNDEM - 23-04-2024 14:12

Samsun'da 23 Nisan coşkusu

Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri alan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü,  yurt içinde ve yurt dışındaki temsilciliklerde, bütün kurumlarda ve okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Samsun'daki kutlama törenleri İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Samsun Valisi Orhan Tavlı makamını temsili olarak İstiklal İlkokulu 2. sınıf öğrencileri Hira Nur Özdemir ve Hasan Eymen Kol'a devretti.  

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda kutlama etkinlikleri de yapıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, Atatürk Okulu, 50. Yıl Ortaokulu, Ziya Esen Ortaokulu, Gazipaşa İlkokulu öğrencileri gösteri sundu. Kazım Orbay İlkokulu, Alpaslan İlkokulu, Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu, Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu, Gazi Ortaokulu öğrenciler halk oyunları gösterisinde bulunurken, Baruthane Ortaokulu korosu çocuk şarkıları seslendirdi.  Askeri Bandosunun müzik dinletisinin ardından törenler son buldu.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki törenlere Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler de hazır bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Samsun'da gün boyu devam edecek. Bu kapsamda Doğupark - Gemi Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi'ne ziyaretler gerçekleştirilecek. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne ziyaretler yapılacak. 

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi'nde 23 Nisan Çocuk ve Barış Yürüyüşü gerçekleştirilecek dünya barışı ile ilgili bildiri okunacak. Yine Kurtuluş Yolu üzerinde  23 Nisan Çocuk Şenliği yapılacak, Atakum Sanat Merkezi'nde ise Yüzyılın Çocukları konseri verilecek.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'da yollar yenileniyor

Samsun'da yollar yenileniyor

02-05-2024 - GÜNDEM

Samsun'da dereler drone ile ilaçlanıyor

Samsun'da dereler drone ile ilaçlanıyor

01-05-2024 - GÜNDEM