Samsun'da arıcılara eğitim!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliği ile yürütülen ‘Sürdürülebilir Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında arı yetiştiricilerine eğitim verildi.

GÜNDEM - 19-01-2023 16:30

Samsun'da arıcılara eğitim!

Samsun'da bal üretiminin arttırılması için Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) işbirliğiyle  ‘Sürdürülebilir Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında  arı yetiştiricilerine Alaçam Halk Eğitimi Merkezi’nde de eğitim verildi. Eğitimin ardından proje kapsamında 13 ilçe arıcısına malzeme dağıtımı yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, arıcılığın yaygınlaşmasına katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek, “İlkemiz; Samsun’un geleceği, tarımın önceliğidir. Dolayısıyla şehrimizde tarımsal üretimin hayvancılığın artırılması için projeler üretiyoruz. Hayata geçirdiğimiz arıcılık projesi ise şehrimiz için büyük önem taşıyor. Bu sebeple arı yetiştiricilerine yönelik tüm ilçelerimizde eğitimler vererek malzeme desteği sağlıyoruz. Alaçam ilçemizde de bu eğitimler tamamlandı. Arıcılık konusundaki son tekniklerin anlatıldığı eğitimler sonrasında onlar yetiştirdikçe desteklemeye devam edeceğiz. Belediye olarak her zaman arıcılarımızın ve üreticilerimizin yanındayız” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'dan deprem bölgesine 'mobil mutfak'

Samsun'dan deprem bölgesine 'mobil mutfak'

19-04-2024 - GÜNDEM

Samsun'da 'Kahverengi Kokarca' yakalama tuzağı dağıtıldı

Samsun'da 'Kahverengi Kokarca' yakalama tuzağı dağıtıldı

18-04-2024 - GÜNDEM