Samsun'da heyelana fore kazıklı önlem

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde yaşanan heyelan olaylarının önüne geçmek için fore kazık çalışması başlattı.

GÜNDEM - 20-03-2023 15:36

Samsun'da heyelana fore kazıklı önlem

Samsun'un Atakum ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı mevkiindeki heyelan nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede etüt ve zemin incelemeleri yapıldı ve 80 metrelik bir bölümün tehdit altında olduğu tespit edilerek proje hazırlandı. Proje kapsamında da bölgeye 25 metre uzunluğunda 60 adet fore kazığın çakılmasına başlandı. Çalışmaların 20 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 
  
‘ZEMİN KONTROLLERİ SÜRECEK’
Hiçbir ihmale mahal vermediklerini ve zayıf gördükleri tüm zeminleri tahkim ederek gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Ahmet Bayır, "Geçen yıl Atakum'daki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerindeki bu bölgede toprak kaymaları yaşandı. Hemen etüt proje çalışmalarımızı çok acil yaptık ve önlem için fore kazık çalışmasına başladık. Deprem ve doğal afetlerle ülkemizi meşgul eden çok ağır gündemimiz var. Bizim de geçmişten bugüne kadar yaptığımız zemin iyileştirmesi, yollarda tahkimatlar gibi tüm bu çalışmalar bunlara yönelik. Burada  yaşanan heyelana karşı 24 metrelik 100 cm çapında 60 adet fore kazık ile önlem alıyoruz. Böylece Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın en zayıf noktasını korumaya başladık. Çalışmalarımızı 20 gün içinde bitireceğiz. Zemin kontrollerimiz de sürecek. İhtiyaç halinde 27 adet daha fore kazık çakacağız" dedi. 

Alaçam ilçesi Demircideresi Mahallesi'nde de yine heyelan nedeniyle tahimat çalışmasının yapıldığını belirten  Bayır, "Samsun'un coğrafi konumundan dolayı özellikle bahar aylarından sonra heyelan olayı çok görülüyor. Canik'te müdahalemiz var. Atakum Yağbalan mevkinde heyelan olan yer var. Biz tüm ekiplerimizle her yerde önlem alarak çalışmalarımızı yapıyoruz”  ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Şenol Kul’dan rakiplerine tepki: Proje yerine dedikodu üretiyorlar

Şenol Kul’dan rakiplerine tepki: Proje yerine dedikodu üretiyorlar

29-03-2024 - GÜNDEM

Haziran sıcağı geliyor

Haziran sıcağı geliyor

29-03-2024 - GÜNDEM