Samsun'da 'Mahsa Emini' eylemine 13 gözaltı

İran'da Mahsa Amini'nin öldürülmesine tepki göstermek için Samsun'da toplanan gruba, eylemlerinin izinsiz olması nedeniyle polis tarafından müdahale edildi. Eylemcilerden 12'si kadın 13 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

GÜNDEM - 02-10-2022 23:56

Samsun'da 'Mahsa Emini' eylemine 13 gözaltı

İran'ın başkenti Tahran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin kıyafet kurallarına uygun şekilde örtünmediği gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesine yönelik protestolar Türkiye'nin çeşitli illerinde devam ediyor.

Bu kapsamda Samsun Kadın Platformu adı altında  Atakum ilçesinde toplanan bir grup eylem yapmak istedi. Üzerinde "İran'da, Türkiye'de ve her yerde özgürlük" yazılı pankart açarak  Adnan Menderes Bulvarı'ndaki kaldırımda düdük çalarak ve slogan atarak yürümek isteyen grubu ise kalkanlı çevik kuvvet polisleri durdurdu. Bu sırada polis gruba uyarı anonsu yaparak 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nu hatırlattı, ardından da  izinsiz eylem yapıldığı gerekçesiyle dağılmalarını istedi. Bunun üzerine slogan atarak geri dönen gruptan 12'si kadın 13 kişi Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. 13 kişi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden sağlık raporu aldıktan sonra kimlik tespiti için Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'da 23 Nisan coşkusu

Samsun'da 23 Nisan coşkusu

23-04-2024 - GÜNDEM

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul açıkladı: 'Çocuk Meclisi' kurulacak

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul açıkladı: 'Çocuk Meclisi' kurulacak

23-04-2024 - GÜNDEM