Samsunspor, 85 dakika 10 kişi oynadığı maçta Pendikspor'u 4-2 mağlup etti

Spor Toto 1. Lig'de her geçen hafta şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Samsunspor 85 dakika 10 kişi oynadığı maçta Pendikspor'u 4-2 mağlup etmeyi başardı. Zirveye adeta taht kuran Samsunspor puanını 63'e çıkarırken, en yakın rakibine de 10 puan fark yaptı.

SPOR - 01-04-2023 22:34

Samsunspor, 85 dakika 10 kişi oynadığı maçta Pendikspor'u 4-2 mağlup etti

Tam 11 yıllık Süper Lig hasretine son vermek isteyen Samsunspor Spor Toto 1. Lig'de dolu dizgin şampiyonluğa gidiyor. Kırmızı-Beyazlılar, ligin 29. haftasında sahasında Pendikspor'u ağırladı.

Maç öncesiinde  taraftarlar, "Alem duysun kral Samsun, Geliyoruz' yazılı koreografi yaparak görsel şölen gerçekleştirdi. 

Ardından maçın başlamasıyla birlikte Samsunspor ilk atağında golü buldu. 2. dakikada Douglas Tanque takımını öne geçiren topu filelere gönderdi. 5. dakikada ise son adam Alim Öztürk kaptırdığı topta rakibini engelleyince kırmızı kart gördü. Buna rağmen Samsunspor Cihan Kahraman'ın nefis pasında Douglas Tanque ile skoru 2-0 getirdi. 45. dakikada ise Adrien Regattin penaltıdan durumu 2-1 yaptı ve devreyi Samsunspor 2-1 önde kapattı.

İkinci yarıda ise Pendikspor  55. dakikada Leandro Kappel ile skoru eşitledi.  82. dakikada Zeki Yavru serbest atıştan mükemmel bir şutla takımını 3-2 öne geçirdi.  90+1'de ise Yusuf Abdioğlu karşılaşmanın skorunu belirleyen golü Pendikspor filelerine gönderdi ve Samsunspor bu golle sahadan 4-2 galip ayrıldı.

SAMSUNSPOR FARKI AÇIYOR
Samsunspor 29. hafta sonunda puanını 63'e çıkarırken, en yakın rakibi 2. sıradaki Eyüpspor ile arasındaki puan farkını10'a çıkarırken zirvede tek başına kaldı.

20 HAFTADIR YENİLMİYOR
Kırmızı-Beyazlılar, aldığı son galibiyet ile birlikte ligde yenilmezlik serisini 20'ye, galibiyet serisini de 7 maça çıkararak rakiplerinin adeta kabusu haline geldi. 

MAÇTAN DAKİKALAR:
İLK YARI:

2. dakikada Mücahit Albayrak'ın ceza alanı içindeki kafa vuruşu yan direkten döndü, dönen topu Douglas Tanque kafayla ağlara gönderdi: 1-0.

5. dakikada Alim Öztürk topu kaptırdıktan sonra Leandro Kappel'i kolundan tutarak engelleyince direkt kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

7. dakikada Thuram'ın ceza alanı çarprazından çektiği sert şutu kaleci direğin dibinden kornere çeldi.

15. dakikada Leandro Kappel'in kafa vuruşu üstten autu buldu.

22. dakikada Moryke Fofana soldan topu ceza alanına ortaladı, Douglas Tanque kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

31. dakikada Cihan Kahraman'ın nefis pasıyla orta sahadan ileri fırlayan Douglas Tanque buluştu, ceza alanına girdi, kaleiyi geçti ve skoru 2-0'a getirdi.

39. dakikada Thuram'ın ceza alanı içinde kafa vuruşu üstten auta çıktı.

45. dakikada Mesut Özdemir ceza alanı içinde Moryke Fofana'nın müdahalesiyle düştü, hakem VAR uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi, atışı kullanan Adrien Regattin topu filelere gönderdi: 2-1,

Samsunspor ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

İKİNCİ YARI:

52. dakikada Ahmed Ildız'ın ceza alanı dışından sert şutu yandan dışarı çıktı.

55. dakikada Gökcan Kaya'nın pasında Leandro Kappel ceza alanı içinde sert bir şutla skora eşitliği getirdi: 2-2

61. dakikda Thuram'ın kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

77. dakikada Tomane'nin çarprazdan plasesini kaleci uçarak kornere çeldi.

82. dakikada  Zeki Yavru çarpraz pozisyonda serbest vuruştan çektiği sert şutta toplarla buluştu: 3-2

90. dakikada Ali Kaan Güneren'in sert şutunu kaleci son anda kornere çeldi

90+1'de Yusuf Abdioğlu ceza alanı içinde topu ağlara gönderdi ve skoru 4-2'ye getirdi.

Samsunspor rakibini 4-2 mağlup etti.

STAD: 19 Mayıs

HAKEMLER: Suat Arslanboğa, Mehmet Kısal, Gökmen Baltacı

SAMSUNSPOR: Jakub Szumski, Mücahit Albayrak, Yunus Emre Çift, Alim Öztürk, Zeki Yavru, Ali Ülgen(Dk.46 Yusuf Abdioğlu), Yusuf Emre Gültekin, Osman Çelik(Dk.80 Celil Yüksel), Cihan Kahraman)Dk.67 Ali Kaan Güneren), Moryke Fofana(Dk.63 Gaetan Laura), Douglas Tanque (Dk.63 Tomane)   

PENDİKSPOR: Burak Öğür, Murat Akça(Dk.34 Ahmed Ildız), Hasan Hatipoğlu, Tarık Tekdal(Dk.68 Berkay Sülüngöz), Ferhat Öztorun, Adrien Regattin, Aias Aosman(Dk.80 Ali Han Tunçer), Mesut Özdemir(Dk.68 Hasan Kılıç), Gökcan Kaya, Leandro Kappel, Thuram(Dk.80 Oltan Karakullukçu)    

GOLLER: Dk.2 ve Dk.31 Douglas Tanque, Dk.82 Zeki Yavru, 90+1 Yusuf Abdioğlu(Samsun), Dk.45 (P) Adrien Regattin, Dk.55 Leandro Kappel (Pendik)

SARI KARTLAR: Tarık Tekdal (Pendik), Zeki Yavru (Samsun)

KIRMIZI KART: Dk.5 Alim Öztürk (Samsun)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsmail Uyanık TFF Başkanlığına aday adaylığını açıkladı

İsmail Uyanık TFF Başkanlığına aday adaylığını açıkladı

22-04-2024 - SPOR

Markus  Gisdol: Peformanstan memnunum ama skordan değil

Markus Gisdol: Peformanstan memnunum ama skordan değil

20-04-2024 - SPOR