Samsunspor, lider Eyüpspor'u 4-1'lik skorla devirdi

Yılport Samsunspor lider Eyüpspor'u deplasmanda 4-1'lik skorla geçerek Süper Lig yolunda çok önemli bir galibiyete imza attı. Puanını 38'e çıkaran Samsunspor, 2. sıradaki yerini korurken liderle puan farkını da 3'e indirdi.

SPOR - 22-01-2023 18:11

Samsunspor, lider Eyüpspor'u 4-1'lik skorla devirdi

TFF 1. Lig'in haftanın maçında Samsunspor, İstanbul deplasmanında lider Eyüpspor ile karşı karşıya geldi.

Samsunspor sahaya 34 yıl önce futbol yolunda şehit olan Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve Mete Adanır anısına siyah forma ile çıktı.

Beklentilerin aksine orta hakem Gürcan Hasova'nin mükemmel bir maç yönettiği karşılaşmanın ilk devresi kıran kırana geçti. 14. dakikada Zeki Yavru penaltıdan skoru 1-0'a getirdi, Eyüpspor bu gole  17. dakikada Sinan Kurt ile cevap verdi. İlk devre bu skorla kapandı.

İkinci yarıya ise Samsunspor fırtına gibi başladı.  Rakibi karşısında istekli ve arzulu oynayan Samsunspor 65. dakikada Douglas Tanque ile skoru 2-1'e,  86. dakikada Gaetan Laura ile 3-1'e,  90+1'de ise Ahmet Sagat ile durumu  4-1'e getirerek rakibini adeta sahadan sildi.

Bu galibiyetle Samsunspor, Süper Lig yolunda çok önemli bir galibiyete imza attı. Puanını 38'e çıkaran Samsunspor, 2. sıradaki yerini korurken liderle puan farkını da 3'e indirdi.

Samsunspor, ligin 21. haftasında Pazartesi günü sahasında Erzurumspor'u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR:
İLK YARI:

1. dakikada Okwuchukwu Ezeh'in yerden şutu yandan dışarı çıktı.

3. dakikada Samsunspor atağında Douglas Tanque topu Ali Kaan Güneren'e çıkardı. Bu futbolcunun çarprazdan sert şutundaki topu Uğur Demirok çizgide ayak koyarak çıkardı. Savunma meşin yuvarlağı kornere attı. Kornerden gelen topa Osman Çelik sert vurdu. Top kalecide kaldı.

8. dakikada İbrahim Akdağ'ın ceza yayı üzerindeki şutu üstte autu buldu.

12. dakikada Gaetan Laura ceza alanı içinde Murat Uçar'ın müdahalesiyle yere düştü. Verilen penaltıyı 2 dakika sonra Zeki Yavru ağlara gönderdi: 0-1. 

17. dakikada Eyüp atağında Ömer Bayram'ın pasında Sinan Kurt'un ceza yayı üzerinden yerden sert şutu filelerde kaldı: 1-1

25. dakikada Celil Yüksel'in ceza alanı dışındaki sert şutu direğin yanından az farkla dışarı çıktı.

34. dakikada Mustafa Pektemek'in kafa vuruşu yandan autu buldu.

39. dakikada Gaetan Laura'nın pasında Moryke Fofana'nın vuruşundaki top üstten dışarı çıktı.

İlk devre 1-1 kapandı.

İKİNCİ YARI:

52. dakikada Moryke Fofana soldan  ceza alanına daldı, çarprazdan sert şutu üstten dışarı çıktı. 

56. dakikada Halil Akbunar'ın sert şutu kalecide kaldı.

65. dakikada Moryke Fofana soldan yine ceza alanına daldı, topu penaltı noktasına çıkardı, Douglas Tanque'nin sol ayağıyla yerden plasesi Eyüpspor ağlarında kaldı: 1-2.

68. dakikada Alim Öztürk'ün kısa düşen pasına İbrahim Yılmaz ayak koydu ama kaleci gole izin vermedi.

78. dakikada Halil Akbunar'ın sert şutu üst direği sıyırarak dışarı çıktı.

86. dakikada Cihan Kahraman'ın pasıyla buluşan Gaetan Laura şık bir vuruşla skoru 3-1 yaptı.

90+1'de Samsunspor atağında Ahmet Sagat maçın skorunu belirleyen golu Eyüpspor filelerine gönderdi ve Kırmızı-Betazlılar sahadan 4-1 galip ayrıldı.

STAD:  Eyüp Stadı

HAKEMLER: Gürcan Hasova, Abdülhamit Söyler, Serhat Sağır   

EYÜPSPOR: Harun Tekin, Luccas Claro, Murat Uçar, Uğur Demirok, Sinan KurtDK.64 Olivier Thill), Ömer Bayram, İbrahim Akdağ(Dk.79 Umut Bulut), Halil Akbunar, Melih Kabasakal, Mustafa Pektemek, (Dk.64 İbrahim Yılmaz), Okwuchukwu Ezeh(Dk.87 Berkan Emir) 

SAMSUNSPOR: Jakub Szumski, Alim Öztürk, Zeki Yavru, Soner Gönül, Celil Yüksel(Dk.79 Cihan Kahraman), Moryke Fofana(Dk.71 Yusuf Abdioğlu), Yunus Emre Çift, Ali Kaan Güneren(Dk.90     Polat Yaldır), Osman Çelik, Gaetan Laura(Dk.90 Tomane), Douglas Tanque(Dk.79 Ahmet Sagat)    

GOLLER: Dk.14 Zeki Yavru (Pen), Dk.65 Douglas Tanque, Dk.86 Gaetan Laura, 90+1 Ahmet Sagat (Samsun), Dk.17 Sinan Kurt (Eyüp)

SARI KARTLAR: Uğur Demirok, Harun Tekin, İbrahim Akdağ, Melih Kabasakal (Eyüp)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsunspor Çorum FK'ya yarım düzine gol attı: 6-1

Samsunspor Çorum FK'ya yarım düzine gol attı: 6-1

26-03-2024 - SPOR

Samsunspor'dan 'Olaylı maç' açıklaması: Endişe duymaktayız

Samsunspor'dan 'Olaylı maç' açıklaması: Endişe duymaktayız

18-03-2024 - SPOR