Samsunspor, şampiyonluk için gün sayıyor: Boluspor'u da 5-1'le geçti

Samsunspor, Spor Toto 1. Lig'de deplasmanda karşılaştığı Boluspor'u da 1-0 geriye düştüğü maçta 5-1'lik skor ile geçerek puanını 60'a çıkardı ve şampiyonluk için gün saymaya başladı. Karşılaşmada Douglas Tanque hat-trick yaptı.

SPOR - 28-03-2023 16:31

Samsunspor, şampiyonluk için gün sayıyor: Boluspor'u da 5-1'le geçti

Süper Lig'e adım adım yaklaşmaya devam eden Samsunspor, Spor Toto 1. Lig'in  28. haftasında deplasmanda Boluspor'a konuk oldu.

Samsunspor ilk yarıda istediği futbolu ortaya koyamadı. 8. dakikada Gökhan Alsan'ın attığı golle geriye düşen Samsunspor Cihan Kahraman, Moryke Fofana ve Douglas Tanque ile beraberliğe yaklaştı ama sonuç alamayınca devre Boluspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

ikinci yarıya ise Samsunspor bambaşka bir kimlikle sahaya çıktı. 47. dakikada Douglas Tanque skoru 1-1'e getirdi. 53. dakikada Hakan Bilgiç'in kırmızı kart gördüğü pozisyonda Douglas Tanque penaltıdan durumu 2-1 yaptı. 61. dakikada Douglas Tanque hat-trick yaparak takımının 3. golünü attı: 3-1. Rakip kaleye dalga dalga gelen Samsunspor 74. dakikada Tomane, 84. dakikada da Soner Aydoğdu ile sahadan 5-1 galip ayrıldı.

FARKI AÇIYOR
Bu sonuçla Samsunspor 28. hafta sonunda puanını 60'a çıkarırken, 1 maçı eksik ikinci sıradaki Eyüpspor ile arasındaki puan farkını da 7'ye çıkardı. 

19 HAFTADIR YENİLMİYOR
Şampiyonluğa adım adım yaklaşan Samsunspor, aldığı başarılı sonuçlarla ligde yenilmezlik serisini 19'a, galibiyet serisini de 6 maça çıkardı.

PENDİK'İ KONUK EDECEK
Kırmızı-Beyazlılar 1 Nisan Cumartesi günü sahasında İstanbul ekibi Pekdikspor'u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR:
İLK YARI:

8. dakikada Hakan Bilgiç'in sağdan ceza alanına indirdiği topu Gökhan Alsan kafayla filelere gönderdi: 1-0.

18. dakikada Cihan Kahraman'ın ceza sahası dışındaki sert şutu savunmaya çarpıp kornere çıktı. Zeki Yavru'nun kornerden gönderdiği topa Douglas Tanque kafayı dokundu, kaleci meşin yuvarlağı uçarak bloke etti.

25. dakikada Dejvi Bregu'nun serbest vuruştan ceza alanına gönderdiği topa Tugay Kaçar kafayı vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

31. dakikada Moryke Fofana soldan ceza alanına girdi, kaleciyi de geçtiği pozisyonda topu ayağına çarptırınca takımını mutlak bir golden etti.

37. dakikada Bülent Cevahir'in ortasında Dino Ndlovu'nun kafa vuruşu üstten autu buldu.

42. dakikada Moryke Fofana bu kez sağdan rakip alana girdi, şutu sonuç getirmedi.

43. dakikada Cihan Kahraman sert şutu savunmadan döndü, devam eden atakta Douglas Tanque yakından topa kafayı vurdu ama kaleci mutlak golü meşin yuvarlağı kornere çelerek önledi.

45+10'da Douglas Tanque kafayla topu ağlara gönderdi ama gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı ve ilk devreyi Boluspor 1-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI:

47. dakikada Moryke Fofana'nın pasıyla buluşan Douglas Tanque sol ayağıyla topu Boluspor ağlarına gönderdi: 1-1

53. dakikada Yunus Emre Çift'nın sert şutu ceza alanı içinde Hakan Bilgiç'in koluna çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Hakan Bilgiç ikinci sarıda kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Penaltıyı kullanan Douglas Tanque topu 2. kez Boluspor fileleriyle buluşturdu: 1-2

58. dakikada Soner Gönül'ün kafa pasına Moryke Fofana penaltı noktasında sert vurdu, topu kaleci kornere çeldi.

61. dakikada Emre Gültekin'in sert şutunu kaleci kornere çeldi. Soner Aydoğdu'nun kornerden gönderdiği topu Douglas Tanque kafayla hem kendisinin hem de takımının 3. golü olarak Boluspor ağlarına gönderdi: 1-3

74. dakikada Moryke Fofana'nın ceza alanına çıkardığı topa Soner Aydoğdu sert vurdu, kaleciden döndü, dönen topu Tomane oyuna girdikten 2 dakika sonra topu 4. kez ağlara gönderdi: 1-4.

84. dakikada Samsunspor kontraatağında kaleciden dönen topu Soner Aydoğdu ağlara gönderince skoru 1-5'e getirdi.

86. dakikada Soner Aydoğdu'nun şutunu kaleci mükemmel bir refleksle önleyerek gole izin vermedi.

Karşılaşmayı Samsunspor 5-1 kazandı.

STAD: Atatürk

HAKEMLER: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Abdülhamit Söyler

BOLUSPOR: Çağlar Şahin Akbaba, Onur Ulaş, Hakan Bilgiç, Bülent Cevahir, Tugay Kaçar(Dk.73 Kerem Paykoç), Safa Kınalı(Dk.54 Mehmet Çınar), Gökhan Alsan(Dk.70 Burak Asan), Abdurrahman Canlı, Joel Ngandu(Dk.70 Berk Yıldız), Dejvi Bregu, Dino Ndlovu(Dk.46 Ibrahima Balde)    

SAMSUNSPOR: Jakub Szumski, Soner Gönül(Dk.81 Mücahit Albayrak), Yunus Emre Çift, Alim Öztürk, Zeki Yavru, Kadeem Harris(Dk.37 Ali Ülgen), Youssef Ait Bennasser(Dk.37 Emre Gültekin), Celil Yüksel(Dk.46 Soner Aydoğdu), Cihan Kahraman, Moryke Fofana, Douglas Tanque(Dk.72 Tomane)   

GOLLER: Dk.8 Gökhan Alsan (Bolu), Dk. 47, Dk.53(P) ve 61 Douglas Tanque, Dk.74, Tomane, Dk.84 Soner Aydoğdu (Samsun)

SARI KARTLAR: Soner Gönül, Yunus Emre Çift (Samsun)

KIRMIZI KART: Dk.53 Hakan Bilgiç(Bolu)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsmail Uyanık TFF Başkanlığına aday adaylığını açıkladı

İsmail Uyanık TFF Başkanlığına aday adaylığını açıkladı

22-04-2024 - SPOR

Markus  Gisdol: Peformanstan memnunum ama skordan değil

Markus Gisdol: Peformanstan memnunum ama skordan değil

20-04-2024 - SPOR