Samsunspor Teknik Direktörü Eroğlu: Süper Lig'e 9 maç kaldı, 6'sı sahamızda

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, ateşli seyirciye sahip Sakaryaspor'u yenmenin mutluluğu içinde olduklarını belirterek, "48 puan yaptık. 15 maçtır kaybetmiyoruz. Bu şampiyonluk anlamında çok değerli. Hükmen kazanacağımız 2 maç dışında sahada 9 mücadeleye çıkacağız. 6'sını evimizde oynayacağız"dedi.

SPOR - 09-03-2023 23:07

Samsunspor Teknik Direktörü Eroğlu: Süper Lig'e 9 maç kaldı, 6'sı sahamızda

Spor Toto 1. Lig'den adım adım Süper Lig'e giden Samsunspor'un gergin geçen maçta Sakaryaspor'u 1-0 yenmenin sevinci yaşanıyor. Karşılaşma sonrasında açıklamada bulunan Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, sezonun en önemli galibiyetlerinden birini aldıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, “Oyuncularımla gurur duyuyorum. Son 6 maçını kazanan Sakaryaspor'u böyle ateşli bir taraftarın önünde yenmek şampiyonluk yolunda çok önemli bir moral de sağladı. Sakaryaspor tartışmasız ülkemizin en önemli futbol kentlerinden biri. Çok kritik bir noktada karşılaştık” dedi.

15 MAÇTIR KAYBETMİYORUZ
Güçlü bir takıma sahip olduğunu belirten Hüseyin Eroğlu, “Maçın başında etkili başladık. Birçok pozisyona girdik etkili olamadık. Daha sonra rakip coşkulu bir şekilde üstümüze geldiğinde ister istemez pozisyon vermemize neden oldu. Topun bizde kalmasını sağlayamadık. Biraz daha pas yapabilseydik en azından o baskıyı kırabilirdik. İkinci yarı daha çok üzerimize geleceklerini biliyorduk. Topa hükmederek oynayamadık. Rakibin seyirci coşkusuyla beraber baskılı göründü. Bizde hücumsal anlamda girdiğimiz pozisyonlar vardı. Bunları değerlendirebilseydik erkenden maçı koparabilirdik. 48 puan yaptık. 15 maçtır kaybetmiyoruz. Bu şampiyonluk anlamında çok değerli. Çok güçlü bir takıma sahibim. Bundan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

SÜPER LİG'E 9 MAÇ KALDI
Son olarak taraftara seslenen Hüseyin Eroğlu, “Şimdi taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Hükmen kazanacağımız 2 maç dışında sahada 9 mücadeleye çıkacağız. 6'sını evimizde oynayacağız. Sizleri kalan altı maçta tribünlere bekliyoruz. İlk haftadan beri ‘Birlikte başaracağız’ diyorum. Sonuç ne olursa olsun 90 dakika destek verin. Ligin en çok gol atan, rakip ceza sahasında en çok topla buluşan, en çok şut atan takımını tribünden seyredin. Bu 3 puan şampiyonluk heyecanıyla yaşayan taraftarlarımıza armağan olsun. Sezon sonunda Samsun'u bayrağımızın ve formamızın rengi kırmızı beyaza boyayacağız” dedi.

ZEKİ'YE KÖTÜ SÖZ SÖYLENDİ
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran  Hüseyin Eroğlu, “Her iki takım için de kırılma noktası bir maçtı. Dolayısıyla gergin geçti. Bizlerin görevi saha içindeki gerginliği yatıştırmak olmalı. Sakaryaspor teknik kadrosunun tam tersi bir tavır takınmasını doğru bulmuyorum. Saha gerilebilir ancak bizler soğukkanlılığımızı her zaman korumalıyız. Oyuncuların birbirleriyle kora kor ama centilmence mücadelesi bu olaylarla gölgelenmemeliydi. Teknik heyetin Zeki'ye kötü sözleriyle başlayan gerginlik hiç yakışmadı. Ben Sakaryaspor'a önümüzdeki maçlarda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsunspor Çorum FK'ya yarım düzine gol attı: 6-1

Samsunspor Çorum FK'ya yarım düzine gol attı: 6-1

26-03-2024 - SPOR

Samsunspor'dan 'Olaylı maç' açıklaması: Endişe duymaktayız

Samsunspor'dan 'Olaylı maç' açıklaması: Endişe duymaktayız

18-03-2024 - SPOR