Samsunspor'a transfer müjdesi: CAS kararı iptal edildi

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor aleyhine, eski futbolculardan Arvydas Novikovas davasıyla ilgili FİFA tarafından alınan ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından da onaylanarak verilen 2 dönem transfer yasağı kararı İsviçre Federal Mahkemesi tarafından iptal edildi. Alınan son karar TFF'ye bildirildi ve böylece Samsunspor'a verilen transfer yasağı kararı kaldırıldı.

SPOR - 16-01-2024 00:06

Samsunspor'a transfer müjdesi: CAS kararı iptal edildi

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'a FIFA'nın verdiği ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından  onaylanan 2 dönem transfer yasağı kararı kulübün yaptığı itirazlar sonucu  İsviçre Federal Mahkemesi tarafından durduruldu.

Samsunspor Kulübü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bildiğiniz üzere, FIFA nezdinde görülen Novikovas davasında kulübümüz iki dönem transfer yasağı cezası almış ve anılan kararın hemen sonrasında, avukatlarımız CAS nezdinde başvuruda bulunmuştu. Ancak, ne yazık ki CAS, FIFA’nın haksız kararını iptal etmemiş, aksine bu haksız kararı onaylamıştı. Kulüp Başkanımız Yüksel Yıldırım’ın talimatıyla, Türk ve İsviçreli avukatlarımız CAS kararına karşı İsviçre Federal Mahkemesi’ne geçtiğimiz günlerde kapsamlı bir başvuruda bulundu ve CAS kararının iptalini talep etti. İsviçre Federal Mahkemesi, nihai kararını verene kadar FIFA’nın transfer yasağı kararını durdurdu. Söz konusu karar FIFA tarafından Kulübümüze ve TFF’ye bugün tebliğ edildi. Mevcut durumda, FIFA TMS sisteminde kulübümüzün aleyhine uygulanan herhangi bir transfer yasağı geçen Cuma akşamı itibariyle bulunmamaktadır. Kulüp yönetimimiz mevcut kadromuzu koruyarak, bu transfer döneminde eksik yerlere gerekli takviyeleri hocamız Markus Gisdol’un talimatları ile yapmayı planlanmaktadır. Futbolcularımız ve teknik heyet sahada, taraftarlarımız tribünde, hukukçularımız mahkemede, bizler ise yönetimde olmak üzere sezonun son dakikasına kadar mücadele edeceğiz. Bizlere güvenenlerin güvenini asla boşa çıkarmayacağız. Birlikte başaracağız" denildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Onaylı randevu dönemi pazartesi başlıyor

Onaylı randevu dönemi pazartesi başlıyor

09-05-2024 - SPOR

Trabzonspor kalecisi Uğurcan'dan yüz kızartan hareket: Samsunspor'un hocasına saldırdı

Trabzonspor kalecisi Uğurcan'dan yüz kızartan hareket: Samsunspor'un hocasına saldırdı

04-05-2024 - SPOR