Samsunspor'un futbol şehitlerine hüzünlü anma!

Samsunspor takım otobüsünün 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği kazada hayatlarını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan için kazanın 34. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi.

GÜNDEM - 20-01-2023 13:30

Samsunspor'un futbol şehitlerine hüzünlü anma!

Türk futbol tarihinin en acı günü olarak kayıtlara geçen 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor kafilesini taşıyan takım otobüsü, Malatyaspor ile oynayacağı 1’inci Futbol Ligi karşılaşması için yola çıktıktan 1,5 saat sonra Havza ilçesinde kamyonla çarpışarak şarampole yuvarlandı.

FUTBOL YOLUNDA 5 ŞEHİT
Tüm ülkeyi yasa boğan kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybederken, diğer oyuncular da yaralandı.

ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Kazanın 34. yıl dönümünde futbol şehitleri için Asri ve Kıranköy mezarlıklarında anma töreni düzenlendi. Törenlere Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsunspor İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, Samsunspor Kulübü Derneği Başkan Vekili Savaş Boyar, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, eski başkanlar, futbolcular ve taraftarlar katıldı.

VALİ DAĞLI: BU VEFA ÖRNEĞİDİR
Anma töreninde Teknik Direktör Nuri Asan’ın Asri Mezarlıktaki kabri başında saygı duruşunda bulunulduktan sonra çelenk koyuldu ve dua edildi. Burada konuşan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, "Şu ortamı ben 2 yıldır yaşıyorum, siz 34 yıldır yaşıyorsunuz. Şu ortam Samsun'un 5 şehidine gösterdiği vefanın bir örneği ve Samsun'a ne kadar mal olduklarının göstergesi.  Demek ki bu kadar sevilmişler ve bu kadar candan yaklaşmışlar, bu kadar kendilerini kabul ettirmişler  ki böylesine bir hazirun şuanda anmak ve Fatiha okumak için kabirlerin başında. Ben tekrar şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum, bu Samsun'un vefasından dolayı da tüm Samsunlu hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonra  Samsunspor'a başarılar diliyorum" dedi.

DUALAR EDİLDİ
Daha sonra takım kaptanı olarak kazada yaralanan ve yıllar sonra Samsunspor Kulübü Başkanlığı yaptıktan sonra 2021 yılında vefat eden Emin Kar ve yine aynı kazadan yaralı kurtulduktan sonra vefat eden menajer Yüksel Özan ile yöneticilerden Tarık Kaptan’ın da kabri başında dualar edildi. Ardından Kıranköy Mezarlığı'nda kazada hayatını kaybeden takım otobüsü şoförü  Asım Özkan’ın kabri başında da dualar yapıldı.

KKTC, ZONGULDAK VE SIRBİSTAN'DA TÖREN
Bu arada elim kazada hayatlarını kaybeden futbolculardan Mete Atanır için KKTC'de, Muzaffer Badalıoğlu için Zonguldak’ta ve Zoran Tomiç için de Sırbistan’da mezarları başında anma töreni düzenlendi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun'dan deprem bölgesine 'mobil mutfak'

Samsun'dan deprem bölgesine 'mobil mutfak'

19-04-2024 - GÜNDEM

Samsun'da 'Kahverengi Kokarca' yakalama tuzağı dağıtıldı

Samsun'da 'Kahverengi Kokarca' yakalama tuzağı dağıtıldı

18-04-2024 - GÜNDEM