Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Samsun liderini size yedirmeyecek

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 7'li koalisyonun bir tek şey için bir araya geldiğini belirterek, " Tek mutabakat Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek. Ortak paydaları bu ama bugün bu muhteşem meydan, Samsun bize net bir şey söylüyor, başaramayacaksınız. Samsun müsaade etmeyecek. Samsun liderini size yedirmeyecek" dedi.

SİYASET - 05-05-2023 12:27

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Samsun liderini size yedirmeyecek

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili adayı Mehmet Muş, Millet İttifakı'na eleştirilerde bulunarak, "Bir tarafta dünya lideri, 20 yıllık tecrübe Recep Tayyip Erdoğan, bir tarafta 7 benzemez. 7 benzemezin adayı Kemal Kılıçdaroğlu. 7'li koalisyon bir tek şey için bir araya geliyor. Hizmet yok, üretim yok, geleceği dair umut yok. Tek mutabakat Recep Tayyip Erdoğan'ı indirmek. Ortak paydaları bu ama bugün bu muhteşem meydan, Samsun bize net bir şey söylüyor, başaramayacaksınız. Samsun müsaade etmeyecek. Samsun liderini size yedirmeyecek. Bu 7'li koalisyonun devleti yönetmekle ilgili en küçük bir tecrübesi yok" dedi.

AK Parti'nin tüm seçimlerde milletin teveccühünü aldığını dile getiren Muş, "Bunlar tek tek karşımıza çıktılar, tek tek yenilip gittiler. Şimdi birleşip geliyorlar. 10 gün sonra aynı sonu yaşatacağız onlara" ifadesini kullandı.

Devleti yönetmenin idare ve irade işi olduğunu, iradesi olmayanın devleti yönetme kabiliyeti bulunamayacağını ifade eden Muş, "Her biri farklı ses çıkaran 7 parçalı bir yapıdan irade çıkar mı? Yönetim çıkar mı? Çıksa çıksa kriz çıkar, kaos çıkar, Türkiye'yi karanlığa sürükleme çıkar. Türkiye'yi bir bilinmeyene taşıma çıkar. Onun haricinde Türkiye'ye buradan bir şey çıkmaz. Devleti yönetmeye talip olan belli bir birikime sahip olmak zorunda, Türkiye'nin meselelerini bilmek zorunda, atılan adımları bilmek zorunda. Şimdi Kemal Bey cumhurbaşkanı adayı, 7 tane de yardımcısı. Kemal Bey ne diyor? Memleketin meselelerinden o kadar bihaber ki yanındaki ekip ganimet paylaşım derdine düştüğü için kendisine onlar da doğru dürüst bilgi vermiyor. Aylar önce, yıl doldurmuş olan asgari ücretten vergiyi kaldırdık, biliyorsunuz. Onu yeni bir vaat olarak söylüyor. Peki bundan bihaber birisine memleket yönetimi emanet edilir mi? Edilmez" dedi.

Muş, Millet İttifakı'nın önce 6 parti olduğunu, sonra 7'ye çıktığını belirterek "7'nci parti HDP. Ne zaman masanın üstüne çıktı masanın altından? Bir olay oluyor, İYİ Parti masayı terk ediyor ve gidiyor. Gittikten sonra masaya ağzına geleni sayıyor. 'Kişisel hırslar, kumar masası, noter masası, Türkiye'de milletin iradesini yansıtmaktan çıktı, ortak bir akıl kalmadı burada.' diyor. Bunları söylüyor, söylüyor, 3 gün sonra 'kumar masası' dediği yere, 'noter masası' dediği yere tekrar geri dönüyor ama gittiğinde 6 kişiydiler, geldiğinde 7 kişi oldular. 7'nci kişi HDP, yani PKK'nın siyasi uzantısını da oraya aldılar. Alenen yapıyorlar bunu." şeklinde konuştu..

Siyasette rakiplerle rekabet edilebileceğini ancak önceliğin Türkiye'nin çıkarları olduğunu işaret eden, "Siyasette rekabet edersiniz ama devletin bekasını ilgilendiren, milli birliği ilgilendiren, ülkenin geleceğini ilgilendiren konularda net olursunuz. Türkiye'yi sıkıntıya sokacak ilişki ağının içerisine girmezsiniz. Bugün HDP'nin destek vermesinin, yani KCK'nın, yani PKK'nın destek vermesinin bir karşılığı olacak. Yani yüzde 0,01 oya sahip olan Demokrat Parti, cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık, milletvekilliği alıyorsa HDP'nin ondan oyu çok daha yüksek, o da bir karşılıkla destek verecek. O karşılık şudur; Türkiye'de PKK, bölücü terör örgütüdür. Yıllarca Türkiye'nin bir bölgesini bölmek için uğraştı, terör eylemleri gerçekleştirdi, amacına ulaşamadı. Şimdi HDP üzerinden masaya destek vererek özerlik talep ediyorlar. Peki biz 40 yıl neyin mücadelesini verdik? Samsun 1919'da milli birliği sağlamak için neyin mücadelesini verdi? Madem Türkiye'nin bir bölgesini gözden çıkardınız, bu millet 40 yıl boyunca yüzlerce şehit verdi, gazi verdi ama bir santim bir yer vermedi. Olayın ciddiyetinin farkında olalım. Burada maalesef kirli bir pazarlık var. 15 Mayıs sabaha diyorlar ki, 'PKK'lıları salacağız, çıkaracağız'. Neyin karşılığında? 3 tane oy fazla alacağız diye Türkiye'nin geleceğini riske etmeye değer mi? Bugün maalesef Cumhuriyet Halk Partisi'nin düştüğü durum budur. Bugün Kemal Bey'in HDP'nin desteğini almak için düştüğü durum ortadadır. Onun için 2018'den, 2011'den çok daha yüksek desteği Cumhurbaşkanı'ma, partimize, Cumhur İttifakı'na hep beraber vereceğiz. Samsun buradan öyle bir tokat atacak ki bu 7'li bir daha bir araya gelemeyecek"  ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yerel seçimlerde yarışacak adayların listeleri kesinleşti

Yerel seçimlerde yarışacak adayların listeleri kesinleşti

03-03-2024 - SİYASET

Partilerin oy pusulasındaki yeri belli oldu

Partilerin oy pusulasındaki yeri belli oldu

27-01-2024 - SİYASET