Türkiye tercihini yaptı: Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda sandıkların yüzde 99.73'ü açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 52,14, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 47,86 olarak belirlendi. Bu sonuçlara göre Erdoğan, ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olarak bir kez daha seçildi.

SİYASET - 28-05-2023 22:26

Türkiye tercihini yaptı: Erdoğan 13. Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda sandıkların yüzde 99.73'ü açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı yüzde 52,14, Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 47,86 olarak belirlendi. Bu sonuçlara göre Erdoğan, ülkenin 13. Cumhurbaşkanı olaak bir kez daha seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Üsküdar ilçesi Kısıklı Mahallesi'ndeki evinin önünde toplanan vatandaşlara otobüsün üzerinden ilk konuşmasını yaparak, "14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır" dedi.

Erdoğan konuşmasında, "'Biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek.' demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Demokrasimizden, kalkınmamızdan, hedeflerimizden taviz vermeden şimdi Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açtık ama beraberce açtık. Erkeğinden kadınına, gencinden yaşlısına, çalışanından emeklisine kadar milletimizin tüm kesimlerinin hayallerini, heyecanlarını beraberce hayata geçirdik. Kalbi ve gözü bize dönük dostlarımızın umutlarını beraberce yükselttik" ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsunspor TFF'den seçim tarihini erkene almasını talep etti

Samsunspor TFF'den seçim tarihini erkene almasını talep etti

08-04-2024 - SİYASET

Seçim sonuçlarına itiraz süresi başladı

Seçim sonuçlarına itiraz süresi başladı

02-04-2024 - SİYASET