Uğur Etli: İstihdamı artırmaya devam edeceğiz

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Uğur Etli, ''İstihdam ve üretimden taviz vermeyen ekonomi politikalarımızla, istihdamımızın niceliğini ve niteliğini artırmayı sürdüreceğiz'' dedi.

SİYASET - 29-04-2023 13:38

Uğur Etli: İstihdamı artırmaya devam edeceğiz

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Uğur Etli, seçim çalışmalarını Kavak ilçesinde sürdürdü. Esnaf ve pazar yeri ziyareti yapan Uğur Etli, 14 Mayıs seçimleri için destek vatandaşlardan istedi.

Uğur Etli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurulduğu günden bugüne istihdam dostu büyümeyi savunduğunu ve bu alanda etkili politikalar uyguladığını belirterek, ''İstihdam
ve üretimden taviz vermeyen ekonomi politikalarımızla, potansiyel büyümemizi yukarıya çekecek bir anlayış içinde istihdamımızın niceliğini ve niteliğini artırmayı sürdüreceğiz. Son 20 yıldaki büyüme performansımızdaki güçlü eğilime paralel olarak istihdamda da önemli artışlar yaşadık. Bu dönemde istihdamımızı 2022 yıl sonunda yaklaşık 32 milyona çıkardık. Önümüzdeki dönemde, güçlü istihdam politikalarımızın devamıyla kadınların ve ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin işgücüne katılımında gelişmiş ülkeler seviyelerine ulaşarak büyüme potansiyelimizi istikrarlı bir biçimde artıracağız'' dedi.

''Yüksek büyüme politikalarımız kapsamında, istihdamı istikrarlı bir şekilde artırmaya devam edeceğiz'' diyen Uğur Etli, ''İşgücü piyasasının yeşil ekonomi, döngüsel ve dijital ekonomi ile iklim değişikliğine uyumunu hızlandıracak; ortaya çıkan beceri ihtiyaçlarını karşılayarak yeni istihdam olanakları sağlayacağız. Kayıt dışılıkla mücadele mekanizmalarını güçlendirerek, 2028 yılında kayıt dışı istihdamın payını yüzde 20’nin altına indireceğiz. Toplumun tüm kesimlerine insana yaraşır iş fırsatlarının sunulmasını, kadınlar ve gençler başta olmak üzere özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına girişlerinin hızlandırılmasını ve kalıcılıklarının teşvik edilmesini destekleyerek, güvenceli esnek çalışma biçimlerinin hayata geçirilmesini sağlayacağız'' diye konuştu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yerel seçimlerde yarışacak adayların listeleri kesinleşti

Yerel seçimlerde yarışacak adayların listeleri kesinleşti

03-03-2024 - SİYASET

Partilerin oy pusulasındaki yeri belli oldu

Partilerin oy pusulasındaki yeri belli oldu

27-01-2024 - SİYASET