GÜNDEM
Giriş Tarihi : 08-03-2024 16:09

Adem Güney: Ahlaklı belediyecilik vaat ediyoruz

AK Parti ile 2016 yılında yolunu ayırdıktan sonra ara verdiği siyasete Yeniden Refah Partisi'ne geçerek Samsun Büyükşehir Belediyesi adayı olarak devam eden Adem Güney, "Yalan söylemeye gerek yok. Yıldızları vaat etmeye gerek yok. Ahlaklı belediyecilik vaat ediyoruz" dedi.

Adem Güney: Ahlaklı belediyecilik vaat ediyoruz

Refah Partisi'nde siyasete başlayan, 28 Şubat sürecinde partinin kapatılmasıyla ceza alan, siyasi yasakların kalkmasıyla da AK Parti’ye geçerek 2006-2009 yılları arasında İl Başkan Yardımcılığı, İl Teşkilat Başkanlığı yapan, 2009-2011 yılları arasında Samsun İl Başkanlığı görevlerinde bulunan, 2016 yılında ise parti ile yollarını ayıran Adem Güney, Yeniden Refah Partisi saflarında Samsun Büyükşehir adayı olarak seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Çarşamba ilçesinde pazar esnafını gezen Adem Güney, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in gider ayak ‘kamulaştırma bedeli ödeyeceğim’ diyerek bir katrilyon lira borçlandığını belirterek, “Bunun faizini ödemeye para buluyorsun. Türkiye'nin en borçlu ikinci belediyesi şu anda Samsun. Basın yazıyor bunları. 10 katrilyona yakın borcumuz var. Soruyorum arkadaşlar, 5 yıl içerisinde Samsun'da 10 katrilyonluk ne yapıldı? O parayı nasıl harcıyorlar biliyor musunuz? Seçim masrafları yapılıyor. Pankartları, bayrakları, afişleri hangi parayla yapıyorsunuz? İşte o bir katrilyon borçla yapılıyor. Ondan sonra paramız yok, emekliye, köylüye veremeyiz, işçiye veremeyiz. Şimdi gelirler size, ‘sorunları biz çözeriz, yaparız’ derler" dedi.

YILDIZLARI VAAT ETMİYORUM
Yeniden Refah Partisi  Samsun Büyükşehir Belediyesi adayı Adem Güney konuşmasında, "Biz yapamayacağımızı söylemiyoruz" diyerek, "Yalan söylemeye gerek yok. Yıldızları vaat etmeye gerek yok. Ahlaklı belediyecilik vaat ediyoruz. Ahlaklı belediyecilikte yalan yok, talan yok, rüşvet yok, yolsuzluk yok. Ahlaklı belediyecilikle millete hizmet etmek var. Milletin derdiyle dertlenmek var. Biz size bunları vaat ediyoruz” ifadelerini kullandı.