GÜNDEM
Giriş Tarihi : 26-12-2023 18:21

Bakan Özhaseki Samsun'da konuştu: Hareketli 485 fay hattı var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Samsun'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her köşesinde hareketli 485 fay hattının bulunduğunu belirterek, "Depremle savaşamayız, yeniliriz. Yapacağımız tek şey; onu bilerek, anlayarak hareket etmektir. Tedbir almaktır, tedbirli olmaktır" dedi.

Bakan Özhaseki Samsun'da konuştu: Hareketli 485 fay hattı var

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlığı ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a geldi. 

Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı makamında ziyaret eden Bakan  Özhaseki, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu hatırlattı ve 1950'den 2000 yılına kadar yapılan bina ve işyerlerinde depreme dayanıklılık konusunda sıkıntılı olduğunu, bunların d ancak kentsel dönüşüm ile  yenilenebileceğini söyledi. "Türkiye'nin her bir köşesinde hala hareketli olan 485 fay hattı var" diyen Bakan Özhaseki,  "Bu fay hatlarının kırılmasına, doğadaki bu müthiş enerjinin dışarı çıkmasına mani olamayız, onunla savaşamayız da. Yeniliriz. Yapacağımız tek şey; onu bilerek, anlayarak hareket etmektir. Tedbir almaktır, tedbirli olmaktır" ifadelerini kullandı. Konutların ve iş yerlerin  sağlam ve güvenilir şekilde yapılması gerektiğini de ifade eden Bakan Özhaseki, "Kentsel dönüşümü her yerde hızla yapmak ve gerçekleştirmek zorundayız. Geçtiğimiz hafta İstanbul'un kentsel dönüşüm meselesini açıklamıştık. Bugün de burada  üzerinde çalışacağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, daha sonra beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i ziyaret etti. Bakan Özhaseki burada Samsun'daki TOKİ çalışmaları, kentsel dönüşüm çalışmaları, sanayinin taşınması konularıyla ilgili brifing aldı.