GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-08-2023 09:54

Bilim Samsun'da yaz döneminde 5 bin 791 öğrenci eğitim gördü

Samsun'da öğrencilerin bilime yatkınlıklarını teşvik ederek proje bazlı düşünce kabiliyetlerini ortaya çıkarmayı amaçlayan ‘Bilim Samsun’daki yaz dönemi eğitim programına 5 bin 791 öğrencinin katıldığı açıklandı.

Bilim Samsun'da yaz döneminde 5 bin 791 öğrenci eğitim gördü

Samsun'da Kent Park'ta kurulan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği kapsamında okullardan gelen 6-14 yaş grubundaki öğrencilerin eğitim gördüğü ‘Bilim Samsun’da yaz döneminde 5 bin 791 öğrenci ağırlandı. Burada yapılan atölye çalışmalarına katılan öğrenciler kendilerini geliştirme imkanına kavuştu.

‘KENTİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR EĞİTİM YATIRIMI’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bilim Samsun’un kent için çok önemli bir eğitim yatırımı olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin buradaki atölyelerde eğitim görmeleri, bilime olan meraklarının artması, farkındalıklarının oluşması çok önemli. Burası öğrencilerin bilgiyi keşfetmelerini, kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağlayan bir merkezdir. Öğrenciler farklı atölyelerde derslere girerek kendi yeteneklerini keşfediyorlar. Türkiye’nin yarınları olan çocuklarımızın tam donanımlı bir şekilde, bilim ve teknoloji ile iç içe olarak yetişmeleri, geleceğe böyle hazırlanmaları hem kentimiz için hem de ülkemiz için çok kıymetli” şeklinde konuştu.