GÜNDEM
Giriş Tarihi : 21-03-2024 14:40   Güncelleme : 21-03-2024 17:47

CHP lideri Özgür Özel yağmur altında konuştu: Samsun'da fark kapandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samsun'da yağmur altında düzenlenen mitingde partisinin adayı Cevat Öncü'ye oy isteyerek, "Başkanla rakibi arasında fark kapandı, bir adım mesafe kaldı" dedi. Özel konuşmasında ekonomik sıkıntı içindeki emeklilerin 31 Mart'ta iktidara bunun hesabını sandıkta soracağını da dile getirdi.

CHP lideri Özgür Özel yağmur altında konuştu: Samsun'da fark kapandı

CHP Lideri Özgür Özer Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Yağmur altındaki mitingde  açıklamalarda bulunan Özgür Özel, iktidarı eleştirdi ve "Bizimle kavga etmek istiyorlar. Bizimle etnik köken üzerinden, mezhepler üzerinden, kimlikler üzerinden, ayrımlar üzerinden farklılıklar üzerinden kavga etmek istiyorlar. Biz şunu söyledik; gerekirse kavga ederiz ama kimlikler üzerinden kavga etmeyiz, senin istediğin kavgayı etmeyiz. Emeklinin hakkını aramak için emekçiler için, yoksullar için, esnaflar için, çiftçiler için kavga edeceğiz" dedi.

Konuşmasında emeklilerin yaşadığı sorunlara değinen Özel, "Emekliler Türkiye'de 16,5 milyon kiş ive en büyük ızdırabı çekenler. 22 yıl önce Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı, 1.5 asgari ücretti. Yani sizi hiç ellemeseler, sizinle uğraşmasalar bugün 17 bin lira asgari ücret, yani 26 bin lira emekli maaşı alınıyor olacaktı. Bu iktidar geldiğinde tam 8 çeyrek altın değerindeydi. Bugün en düşük emekli maaşı 2,5 çeyrek altın alabiliyor. Yani emeklinin her ay 5,5 çeyrek altın kaybı var bu iktidarın geldiği günden bugüne. Ama bir sefer değil ki! Siz bu 5,5 çeyrek altını nerede kaybettiniz? Seçim sandığında... Önümüzdeki ilk seçim sandığında, 31 Mart'ta emekliler sandıkta bunun hesabını sormaya var mıyız?" ifadelerini kullandı.

"FINDIK ÜRETİCİLERİNİN DERDİ ÇOK"
"Fındık üreticisinin derdi, tasası çok" diyen Özel, "Samsun'daki fındık bahçelerinde Türkiye'nin en yüksek ikinci üretimi gerçekleşiyor. 4 doların taban fiyat olması, altındaki işlemlerin cezalandırılması ve fındık üreticilerinin sonuna kadar arkasında durulması için mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

GENÇLERE SESLENDİ
Genç işsizliğin önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Özel, "Bizim için beka sorunu gençlerimizin durumudur. Bizim gençlerimizin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurması beka sorunudur. Bugün 4 gençten 3'ü bavulları zihninde toplamış, fırsatını bulursam yurt dışına gitmek, çalışmak, yerleşmek isterim diyor. Türkiye'nin bir kez daha korkuya değil, kaygıya değil, yasaklara değil; umuda, demokrasiye, özgürlüklere ihtiyacı var. Türkiye'deki bütün gençlere sesleniyorum; umudu kaybetmeyin, enseyi karartmayın, kimseden korkmayın." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'A OY YOK
1 Nisan'dan sonrada meydanlarda, sokaklarda, yollarda emeklilerle yürüyeceğiz, gençlerle yürüyeceğiz, staj mağdurlarıyla yürüyeceğiz" diyen Özel, "Emekliye para yok, staj mağdurlarına para yok, çalışana para yok, çiftçiye para yok, esnafa para yok! Beşli çeteye gelince para çok, yandaş müteahhitlere para var! O zaman 31 Mart'ta da Recep Tayyip Erdoğan'a oy yok." ifadelerini kullandı.

"SAMSUN'DA FARK KAPANDI"
CHP'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü'yE oy isteyen Özel, "Her anket daha iyi geldi, her anket daha iyi geldi. Bütün büyükşehirlere dahi gidecek zaman yokken, baktık ki Samsun anketlerde daha iyiye, daha iyiye, daha iyiye gidiyor. Başkanla rakibi arasında fark kapandı, bir adım mesafe kaldı" dedi. Özel ayrıca kentte kiraların arttığını bu sorunun yapılacak sosyal konutlarla çözüme kavuşturulacağını da söyledi.

CEVAT ÖNCÜ: ‘SAMSUN'U HAK ETTİĞİ YERE HEP BİRLİKTE GETİRECEĞİZ’

Bu aradab CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen alanı dolduran Samsunlulara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Öncü, “Yıllardır Samsun'un dertleriyle dertlenen, problemlerini ve en önemlisi bu problemlerin çözümünü bilen bir inşaat mühendisi olarak şehrimize hizmet etmek için yola çıktık. Bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Samsun'un işsizlik problemini biliyoruz.  Genç işsizliğini biliyoruz. Samsun'un hayat pahalılığıyla mücadelesini biliyoruz. Samsun'un ulaşım ve ulaştırma problemlerini biliyoruz. Samsun'un yılda birkaç kez sel su baskınlarıyla anılan bir şehir olduğunu biliyoruz”  dedi.

İBB ADAYI MURAT KURUM’A SESLENDİ
Kentsel dönüşüm konusuna vurgu yapan Öncü, “Kentsel dönüşüm dediler. ‘Samsun'da kentsel dönüşümü 2023 yılında tamamlayacağız’ diyen dönemin bakanı bugünün İstanbul Büyükşehir Adayı Murat Kurum’a buradan sesleniyorum. Kentsel dönüşümü siz değil biz başaracağız. Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden, hak sahiplerinin hakkını koruyarak biz yapacağız. Az bir zaman kaldı. Dar gelirlilere, emeklilerimize, gençlerimize, öğrencilerimize, engellilerimize ve tüm toplum katmanlarına gerçek belediyeciliği sunmak için 10 günümüz kaldı. Hazır mısınız? Partizanlıktan uzak, herkesi kucaklayan, ulaşılabilir bir belediye başkanı, şeffaf ve hesap verebilir bir belediye başkanı olacağımızın sözünü veriyoruz. Bu kentin bir lirasını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmemek üzere hakla, hukukla, adaletle 17 ilçemize eşit hizmet etmek üzere yola çıktık. Bizlere vereceğiniz destekle Samsun'u hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz” ifadelerin kullandı.