GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-08-2022 19:14

Dünya Samsun'u konuşacak

Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine katkı sağlayan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST başlıyor. Samsun merkezli gerçekleşecek festivalde son hazırlıklar yapıldı. Festivalin gerçekleşeceği Çarşamba Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarını bitiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehrin tüm ulaşım ve teknoloji projelerini de açılışa hazır hale getirdi.

Dünya Samsun'u konuşacak

30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek olan TEKNOFEST öncesi Uluslararası Çarşamba Havalimanı'nda  stantlar kurulurken, milli teknoloji hamlesi çerçevesinde başta üretilen tüm hava araçları sergilenecek. Yakında semaları süsleyecek insansız savaş uçağı Kızılelma'nın da yerini alması beklenen festivalde teknolojinin son ürünü milli silahlar, kara araçları ile ilk defa düzenlenen Hyperloop Yarışması'nda jüri özel ödülüne layık görülen 'Spectraloop' aracı da görücüye çıkacak. 

30 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek TEKNOFEST heyecanının zirveye ulaştığı kentte yarışmacılar, üretimlerinin son kontrollerini yaparken, Samsun Büyükşehir Belediyesi ise festival sürecinin sorunsuz şekilde tamamlanması için hazırlıkları gözden geçiriyor.  

Çarşamba Havalimanı’ndaki son hazırlıkları yerinde takip eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, organizasyonun şehre çok önemli kazanımlar sağlayacağını ifade etti. 7'den 70'e tüm vatandaşları havalimanına davet eden Başkan Demir, “Anadolu'da ikinci TEKNOFEST' e ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın iş birliği ve desteği ile uzun ve meşakkatli bir çalışma dönemini geride bıraktık. Her alandaki hazırlıklarımızı yaptık. TEKNOFEST Karadeniz 2022 ile dünya 5 gün boyunca Samsun'u konuşacak. Festivalin şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

BAŞKAN AKSU: HEYECANLI, SEVİNÇLİ VE GURURLUYUZ 

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ve siyasi partilerin il başkanları da TEKNOFEST alanını gezdi. Burada açıklamada bulunan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, "Beklenen gün geldi" diyerek sözlerine başlayan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Millet olarak gururla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümünde meşale şehir Samsun'umuzda TEKNOFEST güneşi yükseliyor. Tabii bu durum Samsun için apayrı bir değer. 154 bin takım ve yaklaşık 600 bin yarışmacının yer alacağı dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivalini şehrimizde gerçekleştirmenin heyecanını, sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Bugün siyasi partilerin il başkanları ile birlikte buradayız. Festival alanını birlikte gezdik. Tabii özellikle belirtmek istediğim konu; festivalin siyaset üstü boyutunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Siyasi görüşü, dünya görüşü ne olursa olsun 7'den 77'ye hepimizin göğsünü kabartan, 84 milyonu kuşatan bir festivale Samsun olarak ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş mücadelemizin başladığı Samsun'da birlik beraberlik mesajı vermemizin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gençlerimiz üretiyor, emek veriyor. geliştiriyorlar. Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi'nde en son üretilen teknololoji ürünlerini vatandaşlarımız burada görme imkanı bulacak. TEKNOFEST'in şehrimizde düzenlenmesine vesile olan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'a ve ilgililere şehrimiz adına teşekkür ediyorum " dedi.