GÜNDEM
Giriş Tarihi : 01-05-2023 14:15

Gençler TEKNOFEST 2023’de Samsun standına ilgi gösterdi

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2023’de yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi stantını gençler yoğun olarak ziyaret etti.

Gençler TEKNOFEST 2023’de Samsun standına ilgi gösterdi

Dünyanın en büyük, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2023 tüm hızıyla devam ediyor. 2022 yılında Samsun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen TEKNOFEST bu yıl ise İstanbul’da yapılıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen festivalde yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin stantı gençler tarafından büyük ilgi görüyor. 

Standı ziyaret eden gençler akıl oyunu karelok oyununda keyifli vakit geçiriyor. Samsun’u tanıtmayı amaçlayan karelok oyununu başarıyla tamamlayan gençlere çeşitli hediyeler veriliyor. Stantta oluşturulan ekranlarda ziyaretçilere Samsun’un coğrafi işaretli ürünlerini ve turizm alanlarını izlerken, sunulan ikramlarla da Samsun’a özgü lezzetler sunuluyor. 

‘HAYAL GÜÇLERİNİ ARTIRMAK İÇİN’

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Spor Şube Koordinatörü Atilla Genç, özelikle gençlerin ve çocukların karelok oyununa ilgi gösterdiklerini belirterek “Bir akıl ve zeka oyunu olan karelok sadece iki farklı şekil kullanarak, belirtilen mimari yapıların ve geometrik şekillerin yapılabildiğini göstermektedir. Karelok çocuklarımızın zihinsel gelişimleri, hayal güçlerini artırmak için kullanılan bir oyundur. Standımızda yoğun bir ilgi görüyor. Belirtilen şekilleri yapan gençlerimize hediyeler veriyoruz” diye konuştu.