SPOR
Giriş Tarihi : 09-02-2024 17:54

Markus Gisdol: Ara dönemde transfer yapmak zor

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, transfer süreci başladığında nerelere takviye yapılacağı konusunda listeyi yönetime sunduklarını belirterek, "Böyle bir dönemde oyuncu göndermek ve oyuncu almak zor oluyor" dedi.

Markus Gisdol: Ara dönemde transfer yapmak zor

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Bitexen Antalyaspor karşılaşması öncesinde yaptığı açıklamada, rakiplerinin son maçlarını izlediğini söyledi ve "İzlediğimde bireysel ve taktiksel anlamda iyi bir takım olduklarını gördüm. Bizde Yılport Samsunspor olarak bu karşılaşma için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. En iyi şekilde onların karşısına çıkacağız" dedi.

Transfer sorularını da yanıtlayan Gisdol, "Öncelikle şunu söylemem gerekiyor. Özellikle ara transfer döneminde transfer yapmak zor. Bunu sizde biliyorsunuz biz de aynı şekilde öyle düşünüyoruz. Biz kendimiz bu transfer süreci başladığında bir liste belirledik ve gerekli pozisyonlara ne tür takviyeler yapmamız gerektiği hakkında konuştuk. Tabi bu durumun gerek Başkanımız Yüksel Yıldırım ve Futbol Direktörümüz Fuat Çapa için zor olduğunu biliyorum. Böyle bir dönemde oyuncu göndermek ve oyuncu almak zor oluyor. Ama şunu da unutmayalım, biz bu kadro ile 25 puan topladık. Tabii ki de kadronuza kaliteli oyuncular almak, yeni transferler gerçekleştirmek istiyorsunuz. Bu da benim istediğim bir şey ama içinde bulunmuş olduğumuz durum sebebiyle de bu biraz zor" ifadelerini kullandı.

Benito Dirk Raman'ı kadrolarına kattıkları için mutlu olduğunu da dile getiren Gisdol, "Kendisine çok fazla baskı yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir oyuncu yeni bir kültür, ülke ve takıma geldiğinde yüzde yüz hazır bir şekilde hemen adapte olamayabiliyor. Biraz zaman vermemiz gerekiyor kendisine. Zaman verdiğimiz takdirde de en kısa sürede gerek antrenman çalışmalarına, gerek takımdaki ikili ilişkileri geliştirmek olsun bunlara alışması kısa bir zaman alacaktır" dedi.