GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-03-2024 17:19   Güncelleme : 20-03-2024 17:23

Milli Eğitim Bakanı Samsun'da konuştu: Yerel seçimleri, genel seçimler kadar önemsiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İl Eğitim Yöneticileri Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Samsun'da yerel seçimleri en az genel seçimler kadar önemsediklerini söyledi. Tekin, kurumlarının inşaat, imar, iskan, temizlik giderleri, su, atık su gibi konularda belediyelerle ilişkileri olduğunu belirterek, "Bir temennimiz var. İnşallah bu anlamda eğitim-öğretim sürecine katkı vermek isteyen, eğitim-öğretim sürecine katkı verecek belediye başkanlarımız olur, yerel yöneticilerimiz olur" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Samsun'da konuştu: Yerel seçimleri, genel seçimler kadar önemsiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geldiği Samsun'da ilk olarak Vali Orhan Tavlı'yı makamında ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Tekin, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin demokratik düzenin meşruiyeti ve devamı açısında şenlik ve festival havası içinde geçmesi dileğinde bulundu ve yerel seçimlerin en az genel seçimler kadar önemsediklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yaklaşık 1 milyon 100 bin öğretmen, 20 milyona yakın öğrenci, özel okullarla birlikte yaklaşık 76 bin civarındaki kurumlarının belediyelerle ve yerel yönetimlerle  inşaat, imar, iskan, temizlik giderleri, su, atık su gibi konularda çok ciddi  ilişkileri olduğunu dile getiren Bakan Tekin, "O yüzden Milli Eğitim Bakanlığı olarak yerel seçimleri en az genel seçimler kadar önemsiyoruz. Bizim açımızdan çok önemli. Bir temennimiz var. İnşallah bu anlamda eğitim öğretim sürecine katkı vermek isteyen, eğitim öğretim sürecine katkı verecek belediye başkanlarımız olur. Yerel yöneticilerimiz olur ve biz de onlarla birlikte, el birliğiyle eğitim öğretim süreçlerini daha nitelikli bir noktaya taşımak için çaba sarf ederiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin daha sonra Samsun İl Eğitim Yöneticileri Toplantısı'na katıldı ve burada yaptığı açıklamada milli eğitim ve öğretime ilişkin rakamsal bilgiler aktardı. Fizi alt yapı itibarıyla  dünya ve OECD ortalamalarını yakaladıklarını, 56 bin okulun tamamının internet erişim ağına sahip olduğunu, bütün sınıflarda etkileşimli tahtaların bulunduğunu belirterek, "20 yılda, fiziki açıdan, maddi yatırım anlamında, çok ciddi adımlar atıldı. Son 20 yılda daha önceki 80 yılda yapılan derslik sayısından daha fazla derslik yapıldı. Daha önce istihdam edilen öğretmen sayısından daha fazla öğretmen istihdam edildi. Derslik başına düşen öğrenci sayısı, yarı yarıya azaltıldı. Bu yatırımlar, başka bir ülkede yapılsa, 'eğitim devrimi yapılan ülke' başlığında duyurulur. İçinde yaşadığımız için bunu göremiyoruz"  ifadelerini kullandı.