GÜNDEM
Giriş Tarihi : 16-08-2022 13:42

Samsun Atakum'da 6 işletmeye 'gürültü' cezası

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Atakum sahili Adnan Menderes Bulvarı’daki eğlence mekanlarına yapılan denetimlerde 6 işletmeye 'gürültü' cezası uygulandı.

Samsun Atakum'da 6 işletmeye 'gürültü' cezası

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kentin eğlence merkezi konumundaki Atakum İlçesi sahili Adnan Menderes Bulvarı üzerinde  canlı müzik ya da müzik yayını yapılan kafe, restoran, bar gibi mekanlarda  Çevresel Gürültü Ölçümleri gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi çözüm merkezi ile CİMER üzerinden iletilen şikayetler üzerine harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri  yılın ilk 8 ayında toplam 260 işletmeyi denetleyerek canlı müzik eğlencesi düzenleyen 40 işletmeyi tebligatla uyardı. Belediye teknik personellerince yapılan gece yapılan gürültü ölçümleri sonucu da kurallara riayet etmediği tespit edilen 6 işletmeye Çevre Kanunu kapsamında toplam 306 bin 806 TL para cezası uygulandı. Mekanlara yapılan denetimlerde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile canlı müzik izin belgesinin olup olmadığı, belgesi var ise Çevresel Gürültü Seviyesi Değerlendirme Raporu (ÇGSD)’de belirtilen şartlara uygun faaliyet gösterip gösterilmediğinin de  kontrol edildiği belirtildi.

6 İŞLETMEYE PARA CEZASI UYGULANDI
Bu arada konuyla ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, yüksek sese maruz kalan çevre sakinlerinin ruh sağlığı ve huzurunun korunması amacıyla kafe ve eğlence mekanlarının bulunduğu Atakum sahilindeki işletme denetimlerinin sürdüğü belirtildi. Canlı müzik gürültü seviyesini minimum düzeye indirmeye yönelik ses ölçümlerinin sıklaştırıldığının vurgulandığı açıklamada, “Adnan Menderes Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bazı kafe, restoran, bar vb. eğlence mekanlarının yüksek sesli canlı müzik eğlencesiyle ilgili son zamanlarda vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet gelmektedir. Belediyemizin çözüm merkezi ve CİMER üzerinden tarafımıza iletilen şikayetler üzerine ekiplerimiz, ilgili mekanlara ilişkin saha denetim ve desibel ölçümlerini artırmıştır. Yılın ilk 8 ayında toplam 260 işletme denetlenmiş olup canlı müzik eğlencesi düzenleyen 40 işletme, tebligatla uyarılmıştır. Belediyemiz teknik personellerince yapılan gürültü ölçümleri sonucu kurallara riayet etmediği tespit edilen 6 işletmeye, toplam 306 bin 806 TL para cezası uygulanmıştır” ifadelerine yer verildi.