ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 22-02-2024 11:11

Samsun dahil 10 ilde kredi kartı vurgununa 21 gözaltı

Samsun dahil Kastamonu merkezli 10 ilde kredi kartı borcunu ödeyemediği için nakit para talebi olan mağdurları farklı şirketlere ait POS cihazları kullanarak yüksek komisyon karşılığı dolandıran suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Bugüne kadar 980 milyon TL'lik işlem gerçekleştirdiği tespit edilen 21 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Samsun dahil 10 ilde kredi kartı vurgununa 21 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma ekiplerinin düzenlediği Kafes-45 operasyonlarında Aydın'da Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı, Kastamonu'da Ömer Çınar ve Balıkesir’de Salih Babayiğit’in elebaşılığını yaptığı 3 organize suç örgütünün çökertildiğini, örgüt elebaşların da içerisinde bulunduğu toplam 63 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

SAMSUN DAHİL 10 İLDE OPERASYON
Bakan Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada operasyon kapsamında aralarında Samsun'un da olduğu Kastamonu merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Karabük ve Zonguldak’ta 21 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti. 4 aylık takip sonucunda yakalanan şüphelilerin; sözde kuyumculuk adı altında faaliyet gösterdiği,  kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve nakit para talebi olan mağdurlardan belirli bir komisyon karşılığında farklı şirketlere ait POS cihazlarını kullanarak halk arasında 'kredi kartına takla attırmak' tabiri ile bilinen yöntemle ödemelerini sağladıkları, paravan şirketler kurarak bankalardan POS cihazları temin ettikleri ayrıca suçta kullanılan cihazları da karşılıklı kargo ile göndererek işlem yaptıklarının tespit edildiği belirtildi.

105 MİLYONLUK VURGUN
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,, MASAK ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak analizler sonucunda suç örgütünün 14 paravan şirkete ait banka hesaplarında 980 milyon TL'lik işlem hacmi gerçekleştirerek 105 milyon TL'lik  haksız kazanç elde ettiklerini de vurguladı.

AYDIN VE BALIKESİR DE OPERASYON
Bu arada Bakan Yerlikaya, Aydın merkezli operasyonda  araç satış işlemlerinde  nitelikli dolandırıcılık yapmaktan 35, Balıkesir merkezli operasyonlarda ise mağdurlara çok sayıda boş senet imzalatarak  yüksek faizle borç verdikleri belirlenen suç örgütüne mensup 37 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını  da duyurdu.