GÜNDEM
Giriş Tarihi : 23-12-2022 17:12

Samsun Fuar Caddesi'ne park yasağı geldi

Samsun dolmuş trafiğinin yoğun olduğu Fuar Caddesi'ne park yasağı getirildi. Park yasağına uyumayan sürücülere Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kamerasıyla tespit edilerek cezai işlem uygulanacak.

Samsun Fuar Caddesi'ne park yasağı geldi

Samsun'un İlkadım ilçesi Fuar Caddesi'nde araçların her iki yönlü park edilmesi ve duraklama yapması yasaklandı. 

Dolmuş trafiğinin yoğun olduğu caddede park halindeki araçların camlarına uyarı niteliğinde not bırakılarak 23 Aralık tarihinden itibaren yasağa uymayanlara ceza kesileceği vurgulandı.

Bilgilendirme notunda, "Fuar Caddesi üzerinde trafik levhaları ile belirlenen alanlarda duraklama ve park etmek yasaktır. Kamera Sistemi ile (EDS) 24 saat takibi yapılmaktadır. Trafik ekiplerince 23 Aralık 2022 tarihinden itibaren park yasağına uymayan araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerince idari uygulanacak ve trafiğe engel olan araçlar çekici ile para cezası kaldırılacaktır. Kurallara uygun hareket etmenizi ve araçlarınızı uygun park alanlarına bırakmanızı rica ederiz" denildi.

Bu arada Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi'nin yakında faaliyete geçeceği, bu nedenle trafik akışında sıkışıklık olmaması için cadde üzerinde böyle bir önlemin alındığı öğrenildi.