GÜNDEM
Giriş Tarihi : 09-10-2022 13:15

Samsun Kavak'ta 'Menemen' festivali

Samsun'un Kavak Belediyesi, kendine has damak tadı ile isim yapan ilçenin yöresel yemeğini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla “Menemen Festivali“ düzenledi.

Samsun Kavak'ta 'Menemen' festivali

Samsun'un Kavak ilçesinde “Menemen bizim kültürümüz” temasıyla düzenlenen festival büyük ilgi gördü. 

Çerkez Ekrem Bey Parkı'nda kurulan stantlara gelenlere 5 saat boyunca, 1 ton domates, 5 bin yumurta ve 80 kilo tereyağ,75 kilo baharat kullanılarak özel kaplarda ustalar tarafından pişirilen sıcak 'Çakallı Menemeni' ikram edildi. Ardından Kardelen Düğün Salonu'nda Halk Konseri düzenlendi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Menemen Festivali“nin 3.ncüsünü Kavak Yerel Eylem Grubu işbirliği ile gerçekleştirdiklerini belirterek, “Gün boyunca gerek hemşerilerimizi ve gerekse dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlayıp kendilerine meşhur yöresel yemeğimiz 'Çakallı Menemeni' ikram ettik. Akşam ise yerel sanatçılarımız güzel yorumlarıyla mükemmel bir konserde halkımızla birlikte güzel anlar yaşadık“ dedi.

Başkan Sarıcaoğlu, festivallerin birlik ve beraberliğin pekişmesinde önemli rol oynayan etkinlikler olduğunu belirterek, “İlçemizin kardeşliğine katkı sunan bu tür organizasyonları ve kültürümüzün yaşatılmasını önemsiyorum. İlçemizin değerlerinin önce kendi halkımızca bilinmesi sonra dışarıya tanıtılmasında bu tür festivallerin önemli bir yeri var” diye konuştu.