GÜNDEM
Giriş Tarihi : 25-11-2022 18:52

Samsun Valisi, kadına şiddete karşı el izli bıraktı

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte panoya turuncu boyalı el izi bıraktı.

Samsun Valisi, kadına şiddete karşı el izli bıraktı

Samsun Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle 'Kadına Yönelik Şiddete Birlikte Dur Diyelim' etkinliği düzenlendi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı törende yaptığı konuşmada şiddete varan sorunların kökeninde aile kurumundaki dejenerasyon kaynaklı olduğunu, belirterek, "Maalesef aile kurumunda eski saygınlık veya olması gereken düzeyde ilişkilerin çok kalmadığını görüyoruz" dedi. Aile içinde karşılıklı saygı ve iletişimin olmamasının dış etkenlerle birlikte tetiklendiğine dikkat çeken Vali Dağlı, bu konular üzerinde daha fazla düşünülmesini ve aile kurumunun daha fazla güçlendirilmesi konusunda da herkesin üzerlerine düşeni daha fazla yapması  gerektiğini belirtti.

Konuşmalardan sonra Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ömer Ersever salonda bulunan beyaz panoya, kadına karşı şiddetin sembol rengi olan turuncuya boyadıkları elleriyle iz bıraktı.