GÜNDEM
Giriş Tarihi : 06-02-2023 23:14

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, deprem bölgesinde görevlendirildi

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, deprem bölgesinde koordinasyonu sağlamak üzere Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde görevlendirildi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, deprem bölgesinde görevlendirildi

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depreminde yaraların sarılması için devletin tüm imkanları seferber edilirken, 29 ilin valisi de koordinasyonun sağlanması için bu bölgelerde görevlendirildi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı da bu kapsamda depremin merkez üssü olan Kahramamaraş'ın Elbistan ilçesinde görevlendirildi. Kentten ayrılmadan önce İl Afet Acil Durum Yönetim Merkezi'nde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yürütülen çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Vali Dağlı, burada yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'a 5 bin 760 adet katlanır yatak ile 720 adet çadırın 27 tır ile sevk edilmek üzere yola çıktığını söyledi. Vatandaşlar tarafından iletilen yardımların da valiliğiin koordinasyonunda deprem bölgesine ulaştırılacağını belirten Vali Dağlı, arama-kurtarma faaliyetlerine katılanlar başta olmak üzere afetin yaralarının sarılması için gayret gösteren herkese teşekkür etti.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, deprem bölgesinde kullanılmak için yapılan acil kan bağışı çağrısı sonrası Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi'ne 712'si Samsun'dan olmak üzere bölge genelinden 1394 ünite kan bağışında bulunan yardımsever vatandaşlara da ilgi ve hassasiyetleri için teşekkür etti ve daha sonra Kahramanmaraş'a hareket etti.